Як відновити не збережений вчасно документ Word

Не всі користувачі персональних комп’ютерів та ноутбуків знають, що цей найпопулярніший текстовий редактор старанно та методично зберігає ваші документи на різних етапах роботи над ними. Якщо ви, звичайно, не вимкнули цю функцію спеціально.

Отже, ви забули або не встигли зберегти свій «вордівський» документ і тепер вам знадобилися внесені дані. Швидше за все, вони зберігаються на вашому комп’ютері, потрібно лише знайти шлях до них. І це не надто складно.

У головному вікні (у більш старих версіях Word – меню «Файл») знайдіть вкладку «Довідки». У ній ви знайдете пункт “Управління документом”, який запропонує вам можливість “Відновити незбережені документи”.

Тут вже достатньо вибрати з декількох файлів потрібну вам версію.

А ось те, наскільки свіжою та повною вона виявиться, залежить від виставлених у програмі налаштувань. По-перше, у параметрах Word повинна стояти галочка «Зберігати останню версію автозбереження при закритті без збереження».

По-друге, добре б виставити оптимальний інтервал цього автозбереження: бажано, 2-3 хвилини. Таке нескладне налаштування допоможе вам у разі різних непередбачених проблем та збоїв зберегти власні праці, а також час та нерви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *