ООН: Пора переглянути критерії реального прогресу

У новій доповіді ООН повідомляється, що жителі планети відчувають себе менш захищеними, ніж 10 років тому, передає ecosphere.press.

Попри глобальний прогрес і економічний розвиток, досягнення освіти та охорони здоров’я, багато жителів як багатих, так і бідних країн не впевнені у своєму найближчому майбутньому. Люди по всій планеті стикаються з безліччю загроз, пов’язаних з глобальним потеплінням, зростанням нерівності, позбавленням багатьох прав і свобод, скороченням тривалості життя через пандемію COVID-19.

“Попри те, що світове багатство сьогодні більше, ніж будь-коли в історії, більшість людей дивляться в майбутнє з побоюванням. Настав час побачити ознаки того, що суспільство перебуває в стані величезного стресу, і переглянути критерії реального прогресу. Нам потрібна цільова модель розвитку, заснована на захисті та відновленні нашої планети при забезпеченні стійких можливостей для всіх», – підсумовує глава ПРООН Ахім Штайнер.

Показники економічного зростання приховують від суспільства реальний стан справ, йдеться в доповіді. Людська безпека не може бути забезпечена лише через успіх деяких країн, розв’язання певних проблем і прогрес в окремих областях. Концепція ООН про людську безпеку, згадана в доповіді, передбачає нерозривний зв’язок між економічним розвитком, екологічною стійкістю, а також захистом цивільних, політичних, економічних, соціальних і культурних прав людини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *