Чому кінець світу ніколи не станеться (?)

З багатьох причин, багато представників людства сьогодні дуже песимістично дивляться на наше майбутнє. Вони вважають, що рано чи пізно відбудеться кінець світу. Багато хто вірить у те, що нам не дожити і до наступного століття.

Изображение Яндекс Картинки.

На розум людей значний вплив зробили фільми про Апокаліпсис, які яскраво демонструють різні варіанти останнього дня Землі. Але насправді немає жодної реальної причини боятися цього.

Люди думають, що проблеми, що існують сьогодні, можуть призвести до загибелі нашої цивілізації, але якщо поглянути на них трохи уважніше, виявиться, що вони зовсім не такі страшні, як їх «малюють».

Чомусь ми так стали боятися за свою безпеку останнім часом, що від паніки нас не здатні захистити навіть усі останні досягнення вчених. Мало того, люди не вірять у те, що вони є ефективними.

Але давайте докладніше подивимося на основні проблеми нашої цивілізації зараз, і, можливо, побачимо їх з іншого боку. Мабуть, найбільше людство побоюється початку ядерної війни, яка здатна занапастити все живе на планеті.

Проте, глобальні війни люди не ведуть майже ціле століття. У світі немає жодної причини починати подібну війну. Сьогодні всі рахунки перебувають у банках, і тому у захопленні територій заради отримання прибутку вже немає жодного сенсу.

Проблем із ресурсами зараз майже в жодній країні світу не спостерігається, і тому немає потреби у нападах на сусідів. Звичайно, ядерна зброя нікуди не поділася, однак, з доброї волі ніхто її не використовує.

Изображение Яндекс Картинки.Іншою причиною паніки стала пандемія. Але ця епідемія нічим не відрізняється від попередніх. Решту епідемії вдається ефективно стримувати, та й вірус вже перестав бути таким небезпечним, яким був кілька років тому.

Глобальних пандемій просто не траплялося за останнє століття. Зате такої неприємної хвороби, як віспа, вдалося позбутися назавжди. Засоби масової інформації «продзижчали» нам вуха про те, що планеті загрожує глобальне потепління.

Але якщо замислитися, то наша планета, навпаки, виходить із малого льодовикового періоду. Зараз ми живемо в епоху одного з найхолодніших відрізків історії Землі. Колись на планеті було набагато тепліше, ніж сьогодні.

І ніхто не помер ні від всесвітніх повеней, якими іноді нас лякають, ні від посухи. Ну і, нарешті, маємо проблему світового тероризму.

Але світ величезний, і якщо порівняти кількість людей, які загинули внаслідок діяльності терористів з кількістю загиблих від простих падінь у світі, виявиться, що за один рік, за власною необережністю, загинуло вчетверо більше людей, ніж від терористичної діяльності за останні 30 років.

Інопланетну загрозу можна розглянути лише у ключі несподіваного удару якогось небесного тіла. Але все це вже відбувалося в нашій історії й людство, як бачите, існує й досі. Інопланетян як загрозу не розглядатимемо. Де вони? Нічого, крім чуток.

Изображение Яндекс Картинки.

Знову мимо. Таким чином, кінець світу не загрожує ні нам, ні майбутнім поколінням. Будь-яку проблему, навіть глобальну, можна вирішити. Що стосується кінця світу, то місце йому знаходиться лише у книгах та у фільмах — катастрофах.

І коли нам говорять про чергову глобальну проблему, треба розуміти, що в сучасному світі знайшли спосіб як заробити на цьому. І ми пережили усі глобальні проблеми. А як ви думаєте друзі?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *