У Будапешті незадоволені ситуацією з правами угорців на Закарпатті

Угорщина дасть добро на вступ України до НАТО після того, як у країні буде розв’язане питання щодо прав етнічних угорців. На цьому наголосив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто в інтерв’ю ТАРС.
Сійярто стверджує, що в Україні порушується право угорців на освіту рідною мовою, її використання у культурі та релігії. Крім цього, у Будапешті незадоволені тим, що в Україні особи з подвійним громадянством не можуть обіймати громадські посади.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вважає, що для вступу до Північноатлантичного Альянсу Україні необхідно здійснити низку значних змін.

“Українцям потрібно провести низку серйозних змін, якщо вони серйозно думають про євроатлантичну інтеграцію. Про одну таку сферу я скажу конкретно: це повага прав національних меншин, тому що в України тут багато недоліків”, – сказав Сійярто, відповідаючи на запитання журналіста про те, чи можливе вступ України до НАТО.

Угорщина вірна своїм претензіям. Подібні претензії на адресу України вона висловлювала вже неодноразово. І висловить ще багато разів. Консенсусу щодо низки питань, поки що, досягти не вдалося. Втім, “зелене світло” від Угорщини абсолютно не гарантує Україні вступ до НАТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *