10 єврейських приказок, знаючи які, ви, можливо, переглянете свій підхід до життя

Перед вами десять єврейських приказок, які вивірені нелегким життям цією розумною нацією протягом століть. Вони в алегоричній формі дозволяють подивитися на власне життя з боку і, можливо, навіть переглянути свій підхід до нього. Прислухайтеся до мудрих висловлювань, які багато чого вас навчать.

1. Отримуючи владу над промовою, ми здобуваємо владу над самим життям.

Слово має велике значення у нашому житті. Як відомо, зловити його після того, як воно вилетіло з вуст, неможливо. Отже, перед тим, як щось говорити, слід поміркувати про необхідність сказаного. Не варто казати щось «на емоціях». Адже це може зіпсувати все життя, завдати шкоди справі. Влада над промовою – це вміння висловлювати свої думки продумано, грамотно, контролювати сказане.

Людина, яка всьому цьому навчилася, здатна здобути владу і над власне життям.

2. Бажаєте поставити дітей на ноги – зніміть їх зі своєї шиї.

Діти, безумовно, є найціннішим надбанням сім’ї. І, звичайно ж, батьки прагнуть зробити їх життя якомога комфортнішим. Вони забезпечують їх усім необхідним, оплачують їхнє навчання, відпочинок, подорожі тощо. Однак цей процес не може продовжуватися нескінченно, інакше є ризик отримати зрілих дармоїдів, що сидять на батьківській шиї.

Для того, щоб діти твердо стояли на власних ногах, самостійно заробляючи собі на життя, потрібно вчасно припинити їх опікуватися та балувати.

3. Вільний час — простір для розвитку особистості.

Людина повинна мати вільний час. Але не слід його плутати з пустим проведенням часу, байдикуванням, лежанням на дивані та бездумним переглядом «мильних опер». Вільний час має бути насичений різноманітними справами, які підвищують інтелектуальний та культурний рівень людини.

Воно має бути тим простором, який сприяє різнобічному розвитку особистості.

4. Життя коротке, а робота нескінченна

Цей вислів змушує подумати багато про що. По-перше, про те, скільки часу потрібно людині для повноцінного відпочинку. По-друге, скільки грошей необхідне для комфортного існування. По-третє, що треба зробити, щоб фінансовий добробут не став самоціллю. Крім того, варто замислитися і про той бар’єр, який заважає бажаному життю. А це страх бути невдахою, який не зрозумілий і осміяний суспільством. Але якщо добре подумати, то стане ясно, що не так все і страшно, як здається на перший погляд. Невже таке значуще те, що думають і говорять про тебе інші?

Адже набагато важливіше щось пробувати, набираючись досвіду, робити певні висновки. Причому це залежить від віку.

5. Не страшно, якщо з тебе сміються, гірше, якщо з тебе плачуть.

Не завжди приємно, коли з тебе сміються, але це не страшно. Адже якщо сміються, але ти живий, то все можна виправити. А ось плачуть зазвичай, коли? Якщо людина пішла із земного життя. Тож не варто боятися і не засмучуватися, коли з вас сміються.

Реально гірше, коли будуть плакати над бездиханним тілом.

6. Не треба так нервуватись і побиватися – тобі за це не заплатять.

За будь-яких обставин потрібно бути спокійним, урівноваженим, не втрачати присутності духу. Зайве витрачання нервів, надмірні прикрості забирають здоров’я.

Подумайте, адже дійсно, чи варто нервувати та зневірятися, якщо крім втрат ти нічого не отримаєш.

7. Якщо намагатися обходити всі неприємності, то можна пройти й повз всі насолоди.

Кожен із нас намагається уникати неприємностей у житті. Але треба подумати, а так вже потрібно захищати себе від всіх життєвих незручностей.

Можливо, обминаючи неприємності, пропустиш і певні задоволення, які принесуть тобі радість.

8. У цьому житті за все доводиться платити.

Але треба вміти торгуватись. Плата фізична, моральна – невід’ємна частина життя. Що б ти не зробив, за все доводиться так чи інакше платити.

Але часом заплатити можна і менше, поторгувавшись. Навчіться цьому.

9. Ніколи не скаржся на долю. Навіщо? Друзів засмутиш, ворогів порадуєш, а собі не допоможеш…

Часто люди скаржаться на несправедливість долі. Можливо, так воно і є насправді. Ось тільки плакатися не варто. Друзі, хоч і поспівчувають, але й засмутяться, вороги зловтішаються і зрадіють вашим нещастям.

А самій людині тільки скарги не допоможуть виправити ситуацію.

10. Все минає – пройде і це.

Відомий вираз, що допомагає пережити як неприємності, так і радісні хвилини життя. Потрібно тільки навчитися розумно сприймати те, що відбувається з тобою. Як відомо, “все пройде” було написано на кільці мудрого царя Соломона і допомагало йому в найскладніших життєвих ситуаціях.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *