Суд обрав запобіжний захід Петру Порошенку (відео)

Порошенку обирали запобіжний захід у справі за підозрою у державній зраді.

Печерський районний суд Києва у середу, 19 січня, обрав запобіжний захід колишньому президенту України Петру Порошенку.  П’ятого президента відпустили з зали суду під особисте зобов’язання.

Про це стало відомо із засідання суду.

Сторона обвинувачення клопотала про запобіжний захід у вигляді двомісячного арешту з альтернативою внесення застави у мільярд гривень, зобов’язала здати паспорти та носити електронний браслет.

П’ятого президента підозрюють у держзраді та сприянні терористичним організаціям у справі про незаконне постачання вугілля з окупованих територій. Його спільником у цій справі слідчі вважають проросійського політика, нардепа від “ОПЗЖ” Віктора Медведчука.

Нагадаємо, у грудні 2021-го Державне бюро розслідувань офіційно підтвердило та опублікувало відео про вручення підозри п’ятому президенту України Петру Порошенку.

Згодом з’явилася інформація, що в Офісі генпрокурора підписали клопотання до суду про арешт Порошенка. Втім, за кілька днів до нового року прокуратура відкликала клопотання про утримання під вартою експрезидента, ДБР — заперечує це.

На початку січня 2022-го Печерський районний суд Києва наклав арешт на майно Порошенка. Він у цей час перебував за кордоном — у Польщі. До України експрезидент повернувся 17 січня 2022-го. Того ж дня було призначене судове засідання з обрання запобіжного заходу Порошенку. Втім, після майже 12 годин засідання це перенесли на 19 січня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *