Декілька доказів на користь існування Мультивсесвіту

Паралельні світи – це тема наукової фантастики, філософії, але, здавалося б, що все це – просто вигадка і гарні ідеї, які не мають нічого спільного з реальністю, або цілком наукова гіпотеза, що має право на існування? Як ми доведемо, що наш Всесвіт може бути далеко не єдиним у цій світобудові? Є кілька цікавих моментів, що заслуговують на окрему увагу.

1. Квантова фізика нагадує…

Досі точно не відомо, скільки саме вимірювань може мати час та простір. Ми знаємо, що є тільки 3 виміри в просторі (довжина, ширина і висота) і один — часовий. Простір і час нерозривно пов’язані між собою, і цей постулат має безліч доказів. Найпростіший і “побутовий” з якого  ви завжди знаєте не просто своє місцеперебування (наприклад, будинок, офіс або магазин), але й знаєте (іноді хоча б приблизно) час, коли ви де-небудь знаходитесь.

У 1957 році американський фізик Х’ю Еверетт запропонував мультивсесвітну інтерпретацію квантової механіки, основна суть якої полягає в тому, що варіанти подій та явищ мають право на існування в інших реальностях. Припустимо, у цій реальності ви сумнівалися у виборі спеціальності та все-таки вирішили піти вчитися на менеджера, а в інший ваш вибір було зроблено на користь економіста. І кожен вибір відкриває нові можливості, нові сценарії розвитку подій, що розгортаються у паралельних світах. Адже частки можуть займати у квантовому світі різні позиції одночасно!

І, до речі: якщо нам знайомі три виміри у просторі, хто знає, скільки вимірів може мати і сам час?

2. Викривлення простору та часу

Теорія відносності свідчить, що потужні об’єкти здатні викривляти простір-час. Чим масивніший об’єкт, тим сильніше викривлення. До цього часу не зрозуміло, наскільки сильно можуть викривити його чорні дірки. Можливо, вони і є вікнами у паралельні світи? Чому звідти нічого не може вирватись, навіть світло? Невже матерія йде кудись в інший всесвіт?

Несколько доказательств в пользу существования Мультивселенной3. Дежавю

А ви зустрічалися із дежавю? Дуже цікавий та унікальний, досить рідкісний феномен, але відчував його майже кожен із нас. Наприклад, ви потрапили в якесь нове, досі незнайоме місце, але тут вас ніби «переклинює», і вам здається, що це вже було. Саме слово “дежавю” прийшло до нас із французької мови та в перекладі означає “вже побачений”. Ніхто до ладу не може пояснити, що це таке. Так, психологи вважають, що це лише нестикування в роботі мозку. Але в деяких людей іноді буває так, що в процесі дежавю їх “переглючує” настільки, що вони навіть можуть сказати, що зараз відбудеться протягом кількох секунд, і потім це трапляється (я нерідко з цим стикався сам). Припустимо, сидиш в аудиторії та слухаєш лекцію, і тут ні з того ні з сього з’являється дежавю, ти точно пам’ятаєш, що цей момент уже був і говориш сусідці по парті, що в неї зараз задзвонить телефон, і це буде її мама. І точно. Або: зараз Іван Іванович зайде в аудиторію – і він заходить. І подібні казуси, я певен, були й з вами. Звідки мозок знає, хто зайде до аудиторії чи зателефонує подрузі?

Психологи кажуть, що наш мозок може помилково сприйняти таку схожу ситуацію, яка вже колись була з нами в минулому. Але інші заперечують: звідки дежавю трапилося, наприклад, у незнайомому місті, куди щойно людина приїхала, в абсолютно іншій та незвичній обстановці?

Ось тому одна цікава теорія говорить нам про те, що дежавю — це зовсім не “глюки” нашого мозку, а збій у матриці або накладання паралельних всесвітів один на одного — розшарування простору-часу, що відкриває нам пролом у паралельний світ. Зауважу, що дежавю не можна викликати, воно трапляється не з волі людини.

4. Сни – сюди ж

Чому ми їх бачимо? Точно вам теж на це питання ніхто не відповість, попри розвитку нейропсихології та біології. Людський мозок і свідомість залишається однією з найбільших таємниць. Так, хтось скаже, що сни — це обробка мозком усієї інформації, що надійшла за весь час людині ззовні, а також її переживань, думок та почуттів. Але однією з цікавих теорій є те, що саме уві сні наша свідомість близька до паралельних реальностей, і сни – не що інше, як підглянуті фрагменти з іншого всесвіту. Особливо людей завжди дивує те, що уві сні вони бачать своїх померлих близьких, які часом навіть можуть попереджати про загрозу, що насувається, наприклад, про приховану хворобу, і радять звернутися до лікаря. Відома вказівками, отриманими уві сні, людина дійсно звертається до лікарні, і потім, як виявляється, не дарма, і це її шокує. Може, це і є зв’язок із паралельними світами?

5. Корабель-примара “Марія Целеста”

В 1872 торгова бригантина “Марія Целеста” була знайдена дрейфуючою в сотнях км від узбережжя Португалії. Дивно те, що вантаж на кораблі залишився недоторканим, а самого екіпажу на борту не було. Про цей корабель ходить безліч різних історій, зокрема й фантастичних. Незрозуміло, куди всі поділися, у тому числі й капітан, — вони наче випарувалися! Ні останків, нічого… От і подейкують, ніби корабель натрапив на якийсь просторово-часовий розрив.

Несколько доказательств в пользу существования Мультивселенной

6. Темна матерія — чому її так багато?

Може, вона приховує від нас існування світу, нашого дзеркального? Адже вона не піддається прямому спостереженню, а її приблизно в 5 разів більше, ніж видимої речовини. Ніхто не знає, як і де її можна здобути. Можливо, саме в ній і ховаються паралельні світи?

7. Мандрівник із Тауреда

Несколько доказательств в пользу существования Мультивселенной

А це взагалі одна з найдивніших історій! У 1954 році в аеропорту Токіо чоловік європейської зовнішності запевняв прикордонників у тому, що він прибув з чергового відрядження. Одягнений він був пристойно і зовні виглядав доглянутим, ввічливим, без видимих ​​ознак будь-яких психічних розладів. Чоловік також мав при собі чимало готівки. Він сказав, що народився в країні Тауред – вона знаходиться на кордоні Франції та Іспанії, причому країні вже понад тисячу років, але прикордонники відповіли, що цієї країни взагалі не існує. Як доказ загадковий пасажир показав свій паспорт, де були численні візи з різних країн, і навіть більш ранні японські. Але готелі, в яких він нібито проживав раніше, і компанії, з якими він працював, взагалі нічого про нього не знали. Невже він якось прибув сюди з паралельної реальності? Чи це просто черговий аферист?

Ось такі цікаві факти! 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *