Людство – перша цивілізація в історії Сонячної системи чи ні? Висловлюю одну із думок

Вітаю любителів загадок та таємниць давньої історії.

У цій статті  висловлюю одну із думок про те, чи є людство першою розвиненою цивілізацією в Сонячній системі.

Щиро кажучи, на цей час я не зустрічав жодних серйозних доказів на користь версії про існування давніх цивілізацій у межах Сонячної системи. Однак у мене є версія, якою я дуже хочу поділитися з вами, заради чого, власне, і вирішив написати статтю.

Фото: відкрите джерело

Хоча жодних конкретних стародавніх руїн на інших планетах Сонячної системи поки що не виявлено, це ще не означає, що жодних давніх цивілізацій не могло існувати. Моя версія будується на тому факті, що ми досі точно не розуміємо, звідки з’явилося людство.

Таким чином, я не виключаю ймовірності, що люди можуть бути нащадками або створіннями переселенців невідомої цивілізації, які були змушені покинути свій будинок з якихось причин.

З найімовірніших варіантів можна уявити Марс і такі спірні планети, як Нібіра або Фаетон. З Марсом все більш-менш зрозуміло, бо досить глянути на нього зараз. Якщо припустити, що люди є нащадками давнішої позаземної цивілізації, то не так важко уявити, чому Марс став неживою пустелею.

Судячи з того, як люди поводяться зараз, найімовірніше, представники марсіанської цивілізації споганили свою цивілізацію без усілякого сумління, адже під боком існувала вільна Земля. Коли на Марсі жити стало неможливо, залишки тієї цивілізації могли просто переселитися на Землю, а тут або деградували, або навмисно вирішили почати все з чистого листа і підмінили історію в потрібному руслі.

Але є ще один варіант, який подобається мені значно більше.

Між Марсом і Юпітером знаходиться величезна кількість космічних уламків, які, можливо, колись були планетою, названою Фаетон.

Зараз складно гадати, що насправді могло статися з Фаетоном і чи існував він взагалі, але можна вигадати логічний ланцюжок. Якщо там була якась давня цивілізація, то при розкладі, коли від Фаетона залишився лише пояс астероїдів, то переселення на Землю могло бути єдиним варіантом урятувати свою цивілізацію.

Але не можна допускати ймовірність, що Фаетон взагалі не був живим, але був живим Марс, а руйнування Фаетона призвело до найбільш згубних наслідків для марсіанської цивілізації. Судячи з наукових даних, розташовувалися вони близько один від одного, отже, на Марс могли впасти уламки Фаэтона. Наслідки можете уявити собі.

Мені здається, навіть якщо Місяць розвалиться та уламки полетять на Землю, це може призвести або до повного краху нашої цивілізації, або як мінімум до сильного скорочення населення і величезних змін. Ну, уявіть якого могло бути марсіанської цивілізації, коли на них падають уламки не від дрібного Місяця, а від величезної сусідської планети?

У будь-якому разі я вважаю, що коли колись у Сонячній системі існували інші розвинені цивілізації, то сліди їхнього перебування можна знайти не тільки в космосі та на інших планетах, а й на Землі.

Земля придатна для життя і житла вже мільярди років, а значить, якщо були розвинені цивілізації, то вони обов’язково повинні були прилітати сюди з дослідницькими цілями. Однак складно говорити про час, коли все це могло відбуватися, тому питання існування інших розвинених цивілізацій у Сонячній системі є таким спірним.

По суті ми зараз досліджуємо Марс деякими роботами, але чи залишиться хоч один слід від цього дослідження через сотні мільйонів років? Думаю, в той час ніхто й уявити такої ситуації не зможе, бо від роботів і наших досліджень залишиться зовсім нічого.

Тому ми можемо розраховувати на результати у випадку, якщо раніше на Землі були якісь дослідні станції. Ймовірно, вони будувались із високотехнологічних матеріалів і є мізерний шанс, що хоч якісь їхні залишки збереглися до нашого часу. Правда, ви можете уявити, скільки це кілометрів культурних шарів.

Давайте коротко підсумую головну думку, яку я хотів до вас донести цією статтею — поки ми точно не дізнаємося, звідки з’явилося людство, ми не можемо впевнено заявляти, що ми є першою розвиненою цивілізацією в історії Сонячної системи або хоча б нашої власної планети.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *