Швидше за все, наш Всесвіт наповнений життям

А що, якщо життя — один із ключових параметрів Всесвіту? Тобто факт зародження та розвитку життя – абсолютна норма для нашого Всесвіту. Чи думали ви колись про це?

© iai.tv© iai.tv

Наприклад:

У атмосфері Венери було знайдено фосфін — газ, який тут, Землі, має органічне походження;

На Марсі були зібрані численні докази, які вказують на життєздатність планети в далекому минулому або навіть у теперішньому. А в 1970-х роках NASA взагалі одержало практично незаперечні докази, які були несвідомо знищені;

На Церері, карликовій планеті в поясі астероїдів між Марсом і Юпітером, присутній підповерхневий океан, багатий на органіку. Мабуть, там є життя;

Деякі супутники газових гігантів мають підповерхневі океани, в яких теж колись могло зародитися життя. На Енцеладі, супутнику Сатурна, взагалі був виявлений метан, який є непрямим, але дуже вагомим аргументом на користь життя;

Титан, супутник Сатурна, має щільну атмосферу і водоймища (річки, озера, моря) з рідких вуглеводнів. Крім того, в його атмосфері була виявлена ​​молекула циклопропенілідену, яка лежить в основі ДНК і РНК. Ймовірно, там є життя, яке практично не має нічого спільного із життям на Землі.

 Всесвіт – це механізм

Механізм, який сам себе створив, а потім самовдосконалювався протягом 13,8 мільярда років, щоб еволюціонувати у все більш стабільний стан. Якщо Всесвіт припускається якихось помилок, він прагне їх ліквідувати якнайшвидше.

Первинне життя, що зародилося на Землі близько чотирьох мільярдів років тому, пройшло неймовірно складний і довгий шлях, щоб зробити все це різноманіття флори та фауни, що ми спостерігаємо сьогодні.

© openaccessgovernment.org© openaccessgovernment.org

Звичайно, якісь види зникали, але на зміну приходили більш пристосовані, сильні чи навіть розумні. Назвати життя помилкою Всесвіту просто неможливо, тому що в тій чи іншій формі вона існує вже давно.

Так, вчені досі не знайшли позаземне життя, але, здається, людство наблизилося до цієї події впритул. І це дуже важливо, тому що якщо ми одного разу знайдемо якихось комашок за межами Землі, то в нас прокинеться дух дослідників та першовідкривачів; ми захочемо знайти щось велике, схоже на нас, тому що антропоцентризм є основою нашого існування.

Швидше за все, наш Всесвіт наповнений життям, і буде добре дізнатися, що весь цей час пошуками займалися не тільки ми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *