Британські вчені виявили сліди прибульців на Землі

Група дослідників з Імперського університету Лондона проводили геологічні дослідження на узбережжі Великобританії, в графстві Дорсет. Яке було їхнє подив, коли в потоці сірчистих виділень, що виходять на поверхню Землі, були виявлені мікроби, за своєю будовою ідентичні скам’янілим мікробам на Марсі.

Графство Дорсет є унікальним геологічним та археологічним заповідником, на території цього графства неодноразово знаходили останки динозаврів та давніх людей. У деяких місцях, особливо в районі узбережжя, розташовуються сірчані калюжі, що течуть з надр Землі.

Марсианские бактерииМарсіанські бактерії

Дослідження однієї з таких калюж виявило наявність там мікроорганізмів екстремофілів. Це організми, здатні існувати та розвиватися в екстремальних умовах середовища. А середовище там справді екстремальне, крім високих температур ще й висока кислотність. Рівень кислотності відповідає кислотності ґрунту на Марсі кілька мільярдів років тому.

Марсианские бактерииСірчиста калюжа, наповнена Марсіанськими бактеріями

Крім того, у сірчистих масах були виявлені сліди мінералу гематиту, який утворюється в умовах підвищеної кислотності та високих температур, саме цей мінерал у величезних кількостях переважає на Марсі та дає марсіанській поверхні червонуватий колір.

Вчені висловили припущення, що наявність слідів Марсіанських прибульців на Землі може вказувати на те, що мікроорганізми прибули на Землю багато мільярдів років тому. Крім того, можна припускати, що мікроби на Марсі могли еволюціонувати у великих істот, останки яких ми зможемо виявити під шарами Марсіанського ґрунту.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *