Американський астрофізик пояснив, чому ми не можемо знайти розумне позаземне життя

Американський астрофізик із Нью-Йорка просить учених з усього світу зупинити пошук розумного позаземного життя. А також пояснює, чому вона не була знайдена раніше.

Доктор фізики з університету Інституту Флетайрон у Нью-Йорку Пол М. Саттер просить вчених та ентузіастів з усього світу припинити пошуки розумного позаземного життя. Окрім іншого він пояснив чому ми досі не зустріли представників позаземних цивілізацій.

Энрико ФермиЕнріко Фермі

Для більшого розуміння його теорії необхідно, як приклад, пояснити Парадокс Фермі. Енріко Фермі – це італійський фізик, лауреат Нобелівської премії, один із творців першого у світі ядерного реактора.

Так ось у середині минулого століття, під час дискусії з колегами з Колумбійського університету Фермі сформулював парадокс, який звучить так:

«З одного боку, висуваються численні аргументи про те, що у Всесвіті має існувати значна кількість технологічно розвинених цивілізацій. З іншого боку, відсутні будь-які спостереження, які б це підтверджували. Ситуація є парадоксальною і призводить до висновку, що чи наше розуміння природи, чи наші спостереження є неповними та помилковими.»

Насамперед Пол Саттер стверджує, що людство просто ще не готове зустрітись із представниками позаземних цивілізацій. Наш рівень розвитку недостатньо високий. Уявіть собі, якби ми ходили в ліс, щоб спілкуватися з мурахами або кониками. Вони не розуміють нас, ми не розуміємо їх, та й взагалі більшість людей намагається їх не помічати, а можливо, і мурахи не бачать нас.

пришельцы из космоса фотографируются на фоне ЗемлиПрибульці з космосу фотографуються на тлі Землі

Якщо будь-яка цивілізація досягла такого рівня технологічного розвитку, що може літати між зірками, пронизуючи галактики, ми їм зовсім не цікаві. Мало того, вони здатні приховати свою присутність від нас. І якщо це так, то це пояснює чому ми досі не виявили розумне позаземне життя.

Пол Саттер вважає, що ми повинні зосередитися на пошуку нерозумного позаземного життя, оскільки воно не ховається від нас, хоча його набагато складніше знайти. До того ж вивчення такого позаземного життя дасть поштовх для технологічного розвитку людства, що надалі підніме нас до рівня, коли ми будемо готові зустрітися представниками розумного позаземного життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *