Подружжя Папп з Голубиного презентувало в Ужгороді роботи на сакральну тематику (фото)

У п’ятницю, 24 грудня 2021 року, з нагоди різдвяно-новорічних свят в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкрилася виставка сакрального мистецтва подружжя Віктора та Марії Папп із села Голубине Полянської територіальної громади.

Відкрив виставку директор Закарпатського музею народної архітектури та побуту Василь Коцан. Привітала учасників та присутніх директор КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР, заслужений працівник культури України Ганна Дрогальчук, розповіла про знайомство з майстрами, охарактеризувала творчі роботи, подякувала за співпрацю. Поділилися своїми враженнями від виставки заслужений художник України Михайло Белень та доктор історичних наук Сергій Федака.

Віктор Дезидерійович презентував ікони, виконані в оригінальній авторській техніці – художнє викладання дротом, при якому сакральні мотиви передаються детальним точним зображенням, вдало підбираючи кольорову гаму. «Вперше зайнявся творчістю в армії, – згадує Віктор Папп. – Спроба була вдалою. З того часу натхнення мене не покидає».

Вишиті ікони Марії Василівни захоплюють складністю композиції, гармонійним кольоровим вирішенням. Роботи досконало та майстерно виконані технікою «хрестик». Пані Марія почала вишивати ще в дитинстві. Перейняла науку від мами. Донині пам’ятає усі секрети, з якими з нею вона ділилася.

Творчість стала частиною їхнього життя. Вони прекрасно розуміють і підтримують один одного.

Ініціатор та організатор виставки – КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *