Самий сучасний телескоп James Webb вирушив у відкритий космос для дослідження еволюції. Скоро дізнаємось чи ми єдині у Всесвіті (відео)

Вчені впевнені, що James Webb допоможе відповісти одразу на кілька найважливіших питань щодо Всесвіту?.

Через десятиліття розробки, мільярди витрачених доларів і відразу декілька перенесень телескоп James Webb нарешті запущений в космос. Це один із найважливіших запусків десятиліття.

Телескоп James Webb стане найпотужнішою космічною обсерваторією, яка будь-коли була в розпорядженні людства. Вчені впевнені, що телескоп допоможе відповісти на кілька найважливіших питань, що стосуються нашого Всесвіту — від формування перших зірок і галактик до пошуку життя на екзопланетах і розгадок таємниць темної матерії.

Космічний телескоп James Webb безпечно перебуває в космосі. Приблизно через 30 хвилин після запуску сонячна батарея Webb почала відкриватися. Зараз вона повністю розгорнута, і космічний корабель має позитивну потужність. Верхній ступінь Ariane 5 довела космічний телескоп до швидкості приблизно 22 тисячі миль на годину — направився на свою кінцеву орбіту навколо другої точки Лагранжа, широко відомої як L2 – повідомляє NASA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *