Мер Києва Віталій Кличко заявив, що готує Київ до надзвичайного стану

Україна, зокрема Київ, готуються на випадок воєнної агресії з боку Росії та розраховують на допомогу Заходу.

Про це заявив мер Києва, ексчемпіон світу з боксу Віталій Кличко німецькому виданню Bild.

Кличко зазначив, що по всій Україні готуються до того, що президент Росії Володимир Путін віддасть військовий наказ і його війська атакують Україну, як це було у 2014 році.

«У моєму рідному місті — Києві ми готуємося до можливої ​​надзвичайної ситуації, і я, як мер, організовую цивільну оборону. Ми активізували роботу з комплектування та підготовки резервістів», – заявив Кличко.

«Як солдат, я колись поклявся захищати країну, а тепер готовий воювати за Батьківщину», – підкреслив політик.

Він закликав Німеччину усвідомити всю серйозність ситуації. Путін зібрав біля українських кордонів понад 100 тисяч російських солдатів, що стало безпрецедентною загрозою. Є різні сценарії того, як російська армія може атакувати Україну, ми повинні бути готові до них, підкреслив Кличко.

Мер Києва поскаржився на те, що постійно чує, як деякі політики кажуть, що Путін не нападатиме і що це лише погрози та ігри. Це, зауважив він, нагадує дискусії, які точилися перед вторгненням 2014 року. Тоді майже всі міжнародні спостерігачі також вважали це неможливим, нагадує він.

Україна терміново потребує міжнародної підтримки та військової допомоги, підкреслив Кличко. Він не вірить у те, що Німеччина могла заблокувати рішення НАТО про постачання оборонної зброї Україні.

«Новий федеральний уряд повинен зрозуміти, що допомога ніколи не була такою важливою для нашої країни. Україна в центрі Європи! На кордоні з кількома країнами ЄС», – закликав мер.

Він підкреслив, що Україна не хоче війни, але прагне миру. І український народ не хоче та не дозволить Росії повернути нас до радянської імперії.

«Ми європейська країна, яка як ніколи потребує європейської підтримки!», – підсумував мер Києва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *