П’ять туманностей, у реальність яких важко повірити!

Існує безліч різних видів туманностей, які відрізняються за своїми розмірами, походженням та властивостями. Проте всі вони мають найхимерніші форми і забарвлення, в реальність яких часто неможливо повірити. Тому сьогодні ми підібрали для Вас топ 5 найнеймовірніших туманностей нашої галактики.

Туманність Оріона

Можливо, цей об’єкт не є найкрасивішою туманністю з усіх відомих, але головним її козирем є те, що цю туманність можна побачити неозброєним оком, знаходиться вона в сузір’ї Оріона: нижче за астеризм «пояс Оріона», можна помітити злегка туманну зірку — це і є наша туманність. У простих телескопах чи біноклі вона виглядає просто чарівно. А на фото можна побачити її у всій красі.

Источник: https://in-space.ruДжерело: https://in-space.ru

Туманність Оріона містить дуже молоде розсіяне зоряне скупчення, відоме як “Трапеція”. Загалом у цьому скупченні налічують близько 2800 зірок.

Стовпи Творіння

Вони є частиною великої туманності “Орел” і знаходяться на відстані близько 7 тисяч світлових років від нас. Складаються вони з пилу та газу та містять усередині безліч порожнин, у яких йде активне зореутворення.

Источник: https://www.goodfon.comДжерело: https://www.goodfon.com

На жаль, згідно з останніми дослідженнями “Стовпи Творіння” мали бути знищені вибухом наднової 6 тисяч років тому і ми їх досі бачимо їх лише тому, що світло ще не встигло долетіти до нас. Завдяки цьому ми можемо ще близько тисячі років милуватися цією красою.

Серце та Душа

Якщо говорять про туманність “Серце”, то обов’язково згадають і про її сусідку — туманність “Душа”, оскільки вони знаходяться поруч на небі й на однаковій відстані від Землі – 7,5 тисячі світлових років. У центрі туманності “Серце”, як і в “Душі”, знаходяться невеликі групи яскравих зір.

Источник: http://www.astronet.ruДжерело: http://www.astronet.ru

Кінська голова

Це, напевно, найвідоміша туманність і належить до виду темних туманностей. Розташована Кінська голова на відстані 1,5 тисяч світлових років. Що цікаво, бачити цю красу ми можемо тільки тому, що за нею знаходиться інша досить яскрава туманність, яка випромінює червоне світло, на тлі якого чітко видно туманність “Кінська голова”.

Источник: https://www.pinterest.co.ukДжерело: https://www.pinterest.co.uk

Кільце

Ця туманність є однією з найвідоміших планетарних туманностей. Вона знаходиться у 2000 світлових років від нашої планети та має вигляд витягнутого кільця, що оточує центральну зірку – білий карлик. Радіус цього кільця становить близько третини світлового року. Кільце досить молода туманність і, враховуючи швидкість її розширення, їй всього близько 5500 років.

Источник: https://ru.wikipedia.orgДжерело: https://ru.wikipedia.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *