Шість продуктів, що поліпшують зір

Для підтримки нормального зору необхідно особливу увагу приділяти своєму раціону. Зокрема, включити в щоденне меню продукти, позитивно впливають на здоров’я очей.

Як наголошується в статті видання Al Arabiya, зберегти зір і уникнути розвитку серйозних захворювань очей дозволять кілька пунктів. Це здорове харчування, відмова від куріння, регулярне проходження медоглядів.

Також для цього можна додати у своє меню шість продуктів:

Риба. Дослідження показують, що споживання достатньої кількості риби дозволяє уникнути дегенерації жовтої плями та глаукоми. Також жирні кислоти омега – 3 можна отримувати зі спеціальних добавок.

Яйце. Яєчний жовток містить цинк, зеаксантин, лютеїн, вітамін А. Всі вони позитивно впливають на зір. Наприклад, вітамін А захищає рогівку, цинк сприяє поліпшенню нічного зору.

Морква. Цей продукт містить вітамін А і бета-каротин. Дані речовини покращують зір.

Мигдаль. Вітамін Е, який міститься в мигдалі, знижує ймовірність виникнення катаракти та покращує зір.

Кале. Завдяки великій кількості антиоксидантів така капуста допомагає зменшити ризик катаракти і дегенерації жовтої плями. Апельсин. У ньому міститься важливий для здоров’я кровоносних судин вітамін С.

Матеріали новинного характеру не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед прийняттям рішення порадьтеся з фахівцем

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *