Наташа Селігова з Кошице: Найкраща медсестра Словаччини – русинка!

Медсестра Наташа Селігова отримала заслужену нагороду за самовідданість та працьовитість.

У словацькому опитуванні My Nurse отримала найбільшу кількість голосів не лише від експертів, а й від пацієнтів. Симпатична русинка вже 7 років працює медсестрою у гастроентерологічному відділенні Університетської лікарні ім. Л. Пастера (UNLP) у Кошиці, де допомагає лікувати захворювання травного тракту.

Переможниця опитування, яке щорічно оголошується Асоціацією захисту прав пацієнтів (AOPP) SR, високо оцінює цю нагороду.

«Моя робота у сфері охорони здоров’я приваблювала мене з дитинства, і я її всім серцем люблю. Я ніколи не жалкувала про те, що опинилася там, де я є, і мені завжди подобається поповнювати свої знання у цій галузі. Я з любов’ю підходжу до своєї роботи, бо бачу сенс допомагати іншим. Добрий підхід надзвичайно важливий, у цьому є сенс», – сказала медсестра, яка вже 7 років працює у гастроентерологічній поліклініці Першої клініки внутрішніх хвороб університетської лікарні ім. Л. Пастера. Вона сказала, що найкраще почувається на роботі тоді, коли знає, що пацієнти залишилися задоволені та все зрозуміли.

Медсестра Наташа Селігова. Джерело: ans

Наташа працює у центрі біологічного лікування неспецифічних кишкових захворювань, які зустрічаються, в основному в молодих людей, чиє життя докорінно змінюється через тяжку хворобу. Це серйозні захворювання, яке залишають на все життя, але піддаються частковому  лікуванню. Лікування повертає учнів до школи, а молодих людей – до роботи. Це дозволяє їм створювати сім’ї, а жінок народжувати. Коли я бачу радість в очах пацієнта від покращення здоров’я, мій світ стає ще кращим», – сказала досвідчена медсестра,  робота якої ґрунтується на професійному та людяному підході до пацієнта.

Нагороджена Наташа Селігова разом із Міністром охорони здоров’я Словаччини Володимиром Ленгварським та президентом AOPP SR Марією Лев’євою. Джерело: unlp

«Ми, медсестри, часто стаємо «містком» між лікарями та пацієнтами. Мені подобається порівнювати це порівняння і той факт, що ми також маємо бути добрими психологами», – сказала Наташа Селігова, додавши, що їй подобається туризм і, як істинній русинці, народна музика. У нинішній епідеміологічній ситуації вона радить колегам проявляти наполегливість у лікуванні пацієнтів та використати всі можливості профілактики.

«Отримана нею нагорода свідчить про високий професіоналізм наших медсестер та фельдшерів, – сказав директор UNLP Ян Славік.

Що робить Наташу найкращою медсестрою: професіоналізм, послужливість,  порядність, співчуття, людяність.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *