13 хитрощів маркетологів, на які ми ведемося

У вас бувало таке, що ви йдете в магазин по хліб, а повертаєтеся з цілим мішком продуктів, які не планували купувати? Мабуть, ця ситуація знайома кожному. Вся справа в нашій психології та в маркетологах, які вміють правильно на неї впливати. У цій добірці, ми зібрали 13 хитрощів, знаючи про які, ви не потрапите на гачок маркетингу.
реклама

1. Товари на рівні очей
13 хитрощів маркетологів, на які ми ведемося

Для привернення уваги товари розкладають спеціальним чином. Щоб визначити “гарячі точки”, на яких зупиняється погляд покупця, використовується програма запису руху очей. У цих точках викладаються найпривабливіші та найдорожчі продукти.

2. Товари імпульсного попиту на касі

Біля кас часто розміщують дрібні недорогі товари у яскравому упакуванні. Під час втомливого очікування в черзі, людина може вважати, що ця річ їй потрібна.

3. Сімейні упаковки

Виробники стверджують, що великі упаковки набагато вигідніші й при купівлі покупець сильно економить. У деяких випадках це дійсно так, але зазвичай подібний хід використовується, щоб людина купила більше, ніж їй потрібно.

4. Географія торгового залу
13 хитрощів маркетологів, на які ми ведемося

Товари першої необхідності зазвичай розміщують у різних кінцях приміщення. Людині доводиться пройти повз інші ряди, де її погляд може за щось зачепиться.

5. Вузькі проходи

Цей прийом використовується для того, щоб покупець міг бачити і лівий, і правий стелаж одночасно.

6. Збільшення порцій

За останні півстоліття порція картоплі фрі збільшилася в 2 рази. Виробники поступово збільшують і ціну і розмір порції, що змушує нас купувати більше.

7. Підсвічування на вітринах

13 хитрощів маркетологів, на які ми ведемося
Підсвічування робить продукти дуже красивими та яскравими. Наприклад, у вітринах з випічкою використовують лампи з теплим освітленням. Так булочки здаються свіжішими та рум’янішими.

8. Упаковки, в яких товари швидше псуються

Свіжу випічку продають у паперових пакетах, у яких вона висихає набагато швидше. Наступного дня батон у такій упаковці буде вже твердим і доведеться йти в магазин за іншим.

9. Гра на трендах

13 хитрощів маркетологів, на які ми ведемося
Зараз у всьому світі актуальним є питання надмірного споживання пластику. Магазини в яких з’явилися еко пакети та біотовари мають попит.

10. Приємна музика

Приємна музика в супермаркеті змушує людину почуватися комфортніше і вона купує більше. Якщо ж потрібно підвищити продажі, в магазинах включають музику зі швидким ритмом, і людина, яка відчуває поспіх, купує більше, менше звертаючи увагу на ціну.

11. Написи іноземною мовою

Іноземне сприймається як елітне, і нам здається справедливим, що воно коштує дорожче.

12. Візок трясеться не просто так

13 хитрощів маркетологів, на які ми ведемося
У супермаркетах використовують плитку, яка змушує візок з продуктами трястись. Підсвідомо, вас дратуватиме цей звук, ви йтимете повільніше і ще більше звертатимете увагу на товари навколо.

13. Колірне оформлення

Компанія CNN провела дослідження, яке говорить про те, що блакитні та зелені кольори змушують витрачати на 15% більше. Також розміщення товарів за кольорами збільшує продажі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *