Людмила Буймістер: Країною керує маленька група людей в оточенні президента. З сумнівною компетенцією – приклад Закарпаття

На сьогодні в оточенні президента Володимира Зеленського залишилася маленька група давніх друзів, які вирішили, що можуть керувати країною.

Про це заявила нардеп Людмила Буймістер, інформує Цензор.НЕТ з посиланням на “Україна 24”.

“Вибори 2019 року, такий шалений результат, абсолютно неочікувана монобільшість… Вони таку ейфорію підняли в суспільстві. Всі готові були надавати шалену допомогу, абсолютно безплатно – громадські організації, бізнес-асоціації, просто бізнес, юристи. Міжнародні партнери були об’єднані навколо нас: зробім швидкі реформи, наблизимо Україну до тієї європейської мрії… бо вже ніяких політичних перешкод немає. В це всі повірили, в це повірили 73% людей, які пішли й за це проголосували. У нас виборці не дурні, вони розуміли, що президент без досвіду, без команди, що немає впевненості, але є надія. І 73% українців вхопилися за цю надію”, – повідомила парламентар.

За її словами, багато людей, які не стали депутатами й міністрами, працювали, писали програму, розбирали по напрямках, розбирали ті чи інші пропозиції, давали поради партії та президенту. Сьогодні жодної цієї людини в оточенні президента немає.

“Проблема в тому, що вони вирішили, що така маленька група людей може керувати країною, а це неможливо. І чим ми заплатили? Ми програли річну “нормандію” (зустріч у нормандському форматі. – Ред.) – останню зустріч, де ми могли ставити свої умови й розмовляти з сильної позиції. Ми за обмін полоненими й за хитке перемир’я заплатили зливом спецоперації щодо “вагнерівців”, енергетичною незалежністю. І сьогодні ми в ситуації, коли думаємо, що нам скаже президент. А він нам не може дати жодних відповідей на те, що зроблено. Єдине, що він міг би прийти й сказати, як у ролику “95 кварталу” про Ющенка: я зламав, допоможіть хоча б полагодити. Поклич фахівців, професіоналів, хоча б тих, які раніше були поруч, і разом почніть цю ситуацію виправляти, бо інакше у нас дійсно залишається максимум пів року. І це страшно”, – підсумувала вона.

До прикладу, президент Володимир Зеленський призначив виконувачем обов’язки голови Закарпатської ОДА Петра Добромільського, який окрім управління “лівими заправками” та дрібними бізнесами нічим іншим раніше не займався.

А президент довіряє йому керувати цілою областю з безліччю складних господарських та управлінських процесів.

Виходить, для офісу головне вірність і підлабузництво, а не компетенція і вміння керувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *