Володимир Зеленський вважає недоцільним звільняти Андрія Єрмака

Президент Володимир Зеленський вважає, що главу Офісу Президента Андрія Єрмака недоцільно звільняти через те, що він комусь не подобається. Про це глава держави заявив під час пресмарафону «30 запитань Президенту України».

Зокрема, відповідаючи на запитання журналіста, Зеленський попросив не порівнювати главу ОП з колишнім міністром внутрішніх справ часів Януковича Віталієм Захарченком.

“Не треба порівнювати історію Захарченка і Єрмака. Перше. Єрмак не вбивав людей і не давав такі команди. Друге. Єрмак навпаки повертав людей, яких колишній президент Порошенко повинен був повернути додому. Це зробив Єрмак. Він повертав моряків, він займався обміном, він провів разом з багатьма колегами дуже важливі операції. Понад сто людей були повернуті після нашої нормандської зустрічі, тому я вважаю недоцільним втрачати потужну людину тільки тому, що пану Петру (Порошенку — ред.) він не подобається”, – сказав він.

Також Зеленський зазначив, що з Єрмаком спілкуються очільники розвідок держав-партнерів України, що свідчить про довіру до нього.

“Щодо призначення тих чи інших людей з моєї команди. З Єрмаком на сьогодні не просто в діалозі, а в дуже потужному діалозі керівництво найкращих розвідок різних держав — наших партнерів. Також голови апаратів різних президентів його знають. Його телефон, повірте мені, слухали та чули все керівництво всіх розвідок. Вони б не сіли за один стіл з ним”, – сказав Президент.

Він запевнив, що Єрмак не має відношення до спецоперації із затримання членів ПВК “Вагнер”, що зірвалася влітку минулого року.

“Що стосується ситуації з “вагнерівцями”. Він не приймав, нікому не давав, і не мав можливості, повноважень говорити про акцептування тієї чи іншої операції”, – зазначив Зеленський.

Як ми повідомляли, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat 17 листопада опублікувала розслідування про спецоперацію із затримання бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнера», у якій аналізує обставини та причини її зриву. Зокрема, в матеріалі ідеться про те, що керівник Офісу Президента Андрій Єрмак пропонував відтермінувати спецоперацію на тиждень у зв’язку з досягненням домовленостей про припинення вогню на сході України.

Державне бюро розслідувань планує допитати Єрмака у справі щодо операції із затримання членів ПВК «Вагнер».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *