Заява депутатської фракції «КМКС» Партії угорців України щодо ситуації в обласній раді

Депутати від Товариства угорської культури Закарпаття беруть участь у роботі Закарпатської обласної ради з 1990 року й намагаються якомога краще представляти інтереси своїх виборців.

Наразі завдяки результатам торішніх виборів «КМКС» має третю-четверту за чисельністю фракцію в обласній раді.

У відповідний період минулого року керівництво «КМКС» провело переговори з усіма фракціями задля формування стабільної широкої коаліції, спроможної належним чином представляти інтереси жителів Закарпаття, яка дозволила б оперативно приймати рішення.

Оскільки коаліційні переговори не досягли результату, ми призупинили нашу участь у перемовинах.

Через два дні після призупинення переговорів збройні формування СБУ провели видовищні обшуки в офісах «КМКС», у створених організацією Фондах та в помешканні голови товариства, метою яких, імовірно, також було залякування депутатів від нашої партії.

За цих обставин фракція «КМКС» не брала участі у виборах голови обласної ради. Сформована коаліція пізніше виявилася недієздатною.

Згодом фракція «КМКС» з урахуванням інтересів свого електорату та Закарпаття в цілому ввійшла до новоствореної коаліції, яка, однак, фактично вже припинила своє існування.

На думку депутатської групи «КМКС», у ситуації, що склалася, потрібно провести термінові переговори про формування широкої коаліції, яка б забезпечувала стабільну та збалансовану роботу обласної ради. Створення коаліції має передувати голосуванню про особовий склад керівництва. Право висувати кандидатуру на посаду голови належить фракції партії, яка набрала найбільшу кількість голосів, якщо сформована коаліція не вирішить інакше.

Попри те, що нашим депутатам продовжують загрожувати безпідставні кримінальні провадження з боку правоохоронних органів, фракція «КМКС» в інтересах виборців готова взяти участь у роботі широкої коаліції.

Ужгород, 23.11.2021 р.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *