Історія мільйонера, який народився без рук та ніг (відео)

Це був їхній довгоочікуваний первісток. Батько був присутній під час пологів. Він побачив плече немовля – у нього не було рук? Борис Вуйчич зрозумів, що треба зараз же вийти з кімнати, щоб дружина не побачила, як він змінився в особі. Він не міг повірити своїм очам…

У Ніка була тільки подоба стопи замість лівої ноги. Завдяки цьому хлопчик навчився ходити, плавати, кататися на скейті, грати на комп’ютері та писати. Батьки домоглися, щоб сина взяли до звичайної школи. Нік став першою дитиною-інвалідом у звичайній австралійській школі.

У вісім років Ніколас вирішив накласти на себе руки. Він попросив маму віднести його до ванни. «Я повертався обличчям у воду, але втриматись було дуже складно. Нічого не виходило. За цей час я представив картину свого похорону — ось стоять мої тато та мама… І тут я зрозумів, що не можу себе вбити. Все, що я бачив від батьків, — це любов до мене».

Більше Нік не намагався накласти на себе руки, але все думав — навіщо ж йому жити. Він не зможе працювати, не зможе взяти за руку свою наречену, не зможе взяти свою дитину на руки, коли та заплаче. Якось мама прочитала Ніку статтю про тяжко хвору людину, яка надихала інших жити. «Тоді я усвідомив, я не просто людина без рук і ніг. Я – творіння Боже. І не важливо, що люди думають».

У дев’ятнадцять років Нік вивчав фінансове планування університеті. Якось йому запропонували виступити перед студентами. На промову відвели сім хвилин. Вже за три хвилини дівчата у залі плакали. Одна з них ніяк не могла припинити ридання, вона підняла руку і запитала: «Чи можна мені піднятися на сцену і вас обійняти?». Дівчина підійшла до Ніка і почала плакати у нього на плечі. Вона сказала: Ніхто ніколи не казав мені, що любить мене, ніхто ніколи не казав мені, що я гарна така, яка є. Моє життя змінилося сьогодні».

На своїх виступах він часто каже: «Іноді ви можете впасти ось так» і падає обличчям у стіл, на якому стояв. Нік продовжує:

«У житті трапляється, що ви падаєте, і, здається, піднятися немає сили. Ви замислюєтеся тоді, чи маєте надію… У мене немає ні рук, ні ніг! Здається, спробуй я хоч сто разів піднятися — мені не вдасться. Але після чергової поразки я не залишаю надії. Я пробуватиму щоразу. Я хочу, щоб ви знали, невдача це не кінець. Головне, як ви фінішуєте. Ви маєте намір фінішувати сильними? Тоді ви знайдете в собі сили піднятися — таким чином».

Він спирається чолом, потім допомагає собі плечима та встає.

Жінки у залі починають плакати.

Десять місяців на рік він у дорозі, два місяці вдома. Він об’їздив понад два десятки країн, його чули понад три мільйони людей — у школах, будинках для людей похилого віку, в’язницях. Буває, Нік говорить на стадіонах-багатотисячниках. Він виступає близько 250 разів на рік. На тиждень Нік отримує близько трьох сотень пропозицій щодо нових виступів. Він став професійним промовцем.

12 лютого 2012 року Нік Вуйчич одружився з Канае Міахареі у 2013 році у них народився син – Кійоші Джеймс Вуйчич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *