Депутати Закарпатської облради зареєстрували вимогу про позачергову сесію 25 листопада

31 закарпатський депутат обласної ради підписав вимогу про скликання позачергової сесії. Про це повідомила кореспондентка Суспільного з місця події. Позачергове засідання сесії депутати вимагають призначити на 25 листопада.

За словами депутата Закарпатської облради від партії “Рідне Закарпаття” Володимира Чубірка, для такого рішення є три причини: “цього хотів і сам Василь Іванчо”, який виконує повноваження голови обласної ради; після замінування, продовження сесії повинне було відбутися 25 листопада; а також, щоб унеможливити імовірність перенесення сесії на пізнішу дату.

Депутати написали вимогу провести позачергове засідання сесії сьогодні, 18 листопада, однак з поправкою на термін підписання протягом 5 днів.

Депутати Закарпатської облради написали вимогу призначити позачергову сесію 25 листопадаФото: Суспільне Закарпаття

За словами Володимира Чубірка, депутатів обурило те, що Василь Іванчо переніс друге пленарне засідання, поки перше ще не закінчилося: “Воно закінчилося таким чином, що було повідомлення про замінування будівлі. Ми не могли навіть ухвалити рішення про перенесення другого пленарного засідання, а вже почався розгляд питання денного про обрання голови і прийшла засідати лічильна комісія. У той момент нас “паралізували”. Ми зробили перерву до 17 листопада, але тоді всередину потрапити не змогли. Це був правовий колапс. В нас на 25 листопада можуть зійтися три сесії: одна позачергова, яка не завершена, на ній ми звільнили Петрова і прийняли рішення щодо кисневих концентраторів, друга, на якій ми просимо звільнити Іванча, а також третя — чергова”, — розповів у коментарі Суспільному Володимир Чубірко.

Також 31 депутат Закарпатської обласної ради підписав звернення про відсторонення Василя Іванча з посади виконувача повноважень голови облради.

Депутати Закарпатської облради зареєстрували вимогу про позачергову сесію 25 листопадаФото: Суспільне Закарпаття

Василь Іванчо у коментарі Суспільному розповів, що діятиме відповідно до регламенту Закарпатської обласної ради:

“Перше звернення про скликання сесії на 11-ту годину 18 листопада, тобто на сьогодні, зареєстроване у канцелярії о 10:43. За 17 хвилин до того моменту, як вони ніби хотіли скликати сесію. Регламент каже, що після отримання такого звернення особа, яка має повноваження на скликання сесії, має 5 робочих днів на її скликання. Відповідно до цієї вимоги регламенту я і буду діяти. Скликати сесію на четвер, 25 листопада, нам не потрібно, оскільки на цей день скликано вже дві сесії. Якщо є якесь питання, яке хтось хоче розглянути, а є незакрита сесія, то питання включають у порядок денний сесії, яка сьогодні триває. Так сьогодні говорить наш регламент”, – розповів у коментарі Суспільному Василь Іванчо.

Депутати Закарпатської облради написали вимогу призначити позачергову сесію 25 листопадаФото: Суспільне Закарпаття

Що відомо:

  • 43 депутати підтримали 15 листопада дострокове припинення повноважень Олексія Петрова на посаді голови обласної ради. 17 — не голосували.
  • Звільнили голову Закарпатської облради, тричі оголошували перерву і не встигли обрати нового через повідомлення про замінування будівлі. Як проходило засідання обласної ради 15 листопада.
  • Ввечері 16 листопада виконувач повноважень голови облради Василь Іванчо видав розпорядження про перенесення сесії на 25 листопада.
  • Сесію Закарпатської облради перенесли на 17 листопада через повідомлення про замінування.
  • В поліцію 17 листопада надійшло повідомлення про замінування Закарпатської обласної ради. За останні два тижні — це третє замінування будівлі Закарпатської ОДА та облради.
  • Через повідомлення про замінування 17 листопада депутати вирішили провести збори у ректорані УжНУ.

Суспільне Закарпаття

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *