Замість скандального Миколи Тищенка головним “слугою народу” на Закарпатті стане не менш скандальний Олександр Трухін. Черговий “українець” йде керувати закарпатським “сепаратистським” краєм.

У Закарпатській області невдовзі може змінитися голова обласної організації партії “Слуга Народу”, яким від березня 2021 року є відомий ексведучий та ресторатор Микола Тищенко, який обіймає посаду заступника голови фракції президентської партії у парламенті, та є кумом голови Офісу Президента Андрія Єрмака.

Як повідомляють власні джерела “Діла” в ОП, курувати Закарпаття мають намір поставити Олександра Трухіна – одного із найвпливовіших депутатів монобільшості, який, зрештою, теж уже відзначився у скандалах.

Точкою неповернення для Миколи Тищенка, ймовірно, стала втрата впливу партії на Закарпатську обласну раду після того, як у понеділок, 15 листопада, склав свої повноваження на посаді її голови представник “Слуги народу” Олексій Петров.

Наприкінці жовтня під час голосування новою коаліцією в облраді за відставку Петрова колишній шоумен Тищенко записав крикливе відео, в якому звинуватив “невідомих військових” у захопленні  адмінбудинку, які блокують прохід до трибуни тощо. А минулого понеділка, коли після відставки попередника, в раді повинні були обирати нового очільника, засідання довелося перенести на середу. 17 листопада, через повідомлення про замінування приміщення облради. Телефонний дзвінок до правоохоронців, начебто, надійшов із київського номера.

Народний депутат від “Слуги народу” Микола Тищенко за останні пів року був частим гостем на Закарпатті, називаючи себе “префектом” краю від Зеленського.

Микола Тищенко

Він запам’ятався урочистим перерізанням різноманітних стрічок, врученням “швидких”, які були закуплені у фірми функціонера терористичної організації “ДНР”, а також своїм хамством та тиском на органи місцевого самоврядування. Він роздавав “доручення” не тільки недавно звільненому голові облради Олексію Перову, але й голові ОДА Анатолію Полоскову та міському голові Ужгорода Богдану Андріїву.

На Закарпатті він вляпався у кілька скандалів, наприклад, через нього затримали літак, пасажири якого сиділи та чекали, поки він запише чергове відео. Також нардеп запам’ятався своїм відео, на якому він змушує митника казати “Вєнгри наші друзі!”.

Загалом найвідомішим конфузом Тищенка стала робота його закладу “Велюр” у Києві під час карантинних обмежень – його відвідували депутати, чиновники та бізнесмени. Програма “Схеми” також показала гучне святкування дня народження дружини Тищенка під час карантину.  Ще один скандал пов’язаний із розслідуванням Bihus.Іnfo, в якому йшлося про те, що на рахунках компаній родини Тищенка могли осідати сотні мільйонів з бюджету, які були виділені на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту.

У березні 2021 року Микола Тищенко очолив десант “слуг народу ” на окрузі №87 в Івано-Франківській області, щоб підтримати кандидата Василя Вірастюка на довиборах до Верховної Ради. Тоді Тищенко переплутав Прикарпаття та Закарпаття та обвинувачував конкурента Вірастюка Олександра Шевченка в сепаратизмі.

Також майстер спорту з дзюдо Тищенко неодноразово демонстрував бійцівські прийоми у стінах парламенту — то з Кивою, то з колегами Леросом та Куницьким.

Новим куратором Закарпаття може стати Олександр Трухін – один із найвпливовіших депутатів монобільшості, якого зараховують до оточення Володимира Зеленського. Добре до нього ставиться і керівник президентського Офісу Андрій Єрмак.

Як повідомляла УП, Трухін був дотичний до формування списків “слуг” на місцевих виборах, а також він неофіційно опікується бюджетними процесами: “партійною касою”, розподілом державних коштів, змінами до процедур тендерів.

Депутат прийшов у парламент мажоритарником від Дніпропетровщини, начебто, не без допомоги олігарха Ігоря Коломойського. Принаймні, Трухін колись був зятем бізнес-партнера Коломойського Олексія Мартинова.

До походу в політику займався сільськогосподарським і аграрним бізнесом.

Влітку цього року “свій” для ОП Трухін став фігурантом аварії на Бориспільській трасі. Він повертався зі святкування Дня прапора в Полтаві до Києва. Audi, в якій був депутат, в’їхала в Ford, а той своєю чергою протаранив Daewoo.

У ДТП постраждали 6 людей, зокрема 2 дітей, голова комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. Інцидент зам’яли.

Спершу ДТП за участі Олександра Трухіна намагались приховати з публічного простору – керівники і спікери МВС та “Слуги народу” відмовчувались, а через тиждень після ДТП редактори кількох видань публічно заявили, що їм пропонували за гроші зняти новину про Трухіна. Такі прохання прийшли медійникам на пошту, автори деяких листів представлялись PR-агентством.

Історію Олександра Трухіна тепер потроху ховають у Державному бюро розслідувань. Хто був за кермом Audi-винуватця – офіційно нібито досі не встановлено. Немає також офіційних підтверджень, що нардеп того дня був напідпитку.

Цікаво також, що у декларації за 2019 рік Олександр Трухін задекларував 22 млн грн готівкових коштів, отриманих як подарунок від батьків напередодні його обрання депутатом Верховної Ради 9 скликання від партії “Слуга Народу” за виборчим округом №40 (Дніпропетровська область).

Діло

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *