Денис Шмигаль зустрівся на Закарпатті з Прем’єр-міністром Словаччини Едуардом Хегером

Сьогодні, 12 листопада з робочим візитом на Закарпаття прибули Глави Урядів України та Словацької Республіки.

Зустріч відбулась на пункті пропуску “Ужгород – Вишнє-Нємецьке” де обговорили можливість запровадження там пішохідного й велосипедного руху, про це повідомляє Закарпатська ОДА.

«Відповідний протокол перебуває на розгляді Словацької сторони. Розраховуємо на конструктивне обговорення цих питань під час наших двосторонніх зустрічей», — зауважив Глава Уряду України Денис Шмигаль.

Окрім цього, у межах зустрічі обговорили актуальні питання взаємодії з питань функціонування міжнародного автомобільного пункту пропуску.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль  разом із главою уряду Словацької Республіки Едуардом Хегером також відвідав спеціалізовану загальноосвітню школу № 4 з поглибленим вивченням словацької мови.

 “Співпраця України й Словаччини у сфері культури й захист прав національних меншин завжди у пріоритеті двосторонніх відносин між країнами. Ми постійно працюємо над удосконаленням системи загальної середньої освіти в частині вивчення іноземних мов. У цьому можна переконатися на прикладі школи в Ужгороді з поглибленим вивченням словацької мови», – сказав Шмигаль.

За його словами, для України також ключовим є збереження у Словаччині мережі шкіл з вивчення української мови та підтримка з боку словацької держави української освіти. (Примітка редакції. Невже Дениса Шмигаля не проінформували, що в Словаччині переважають школи з русинською мовою навчання?)

Фото: www.kmu.gov.ua та Закарпатської ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *