“Нацкорпус” запідозрив голову Луганської ОДА Сергія Гайдая в корупції, – розслідування (відео)

“Національний Корпус” заявляє про розкриття корупційної схеми на торгівлі лісом у Луганській області. Про це заявив керівник Луганського обласного осередку “Нацкорпусу” Владислав Кирилов.

За його словами, директор Станично-Луганського лісгоспу Сергій Чегринець продає ліс із заниженням ціни втричі. Також, за словами Кирилова, до схеми причетний керівник обласного лісгоспу Дмитро Неклеса, а покриває їх голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

“Дана схема може безперешкодно працювати лише з мовчазної згоди і під заступництвом губернатора Сергія Гайдая та призначеного ним керівника обласного лісгоспу Неклеси”, – написав Кирилов на своїй сторінці у фейсбуці.

Крім цього, представник “Нацкорпусу” заявляє, що соратники Гайдая, так звані “підприємці” Батирсултанов та Лебедь, 12 липня цього року навіть погрожували директору новоайдарського лісового господарства – щоб він провів аукціон на 5000 кубів лісу на їхніх біржах.

Відомо, що 21 липня активісти анонсували “цивільний рейд” з метою зупинити незаконний вивіз лісу. За їхніми заявами правоохоронці затримали вісім вантажівок з лісоматеріалами, документи на які були виписані з явними порушеннями. Влада не відреагувала на виявлені факти, і саме це, за словами Кирилова, спричинило загострення конфлікту між владою та місцевими жителями.

Також, за словами Кирилова, Тимчасова слідча комісія, що розслідувала масштабні пожежі на Луганщині, звернулася до президента з пропозицією звільнити Гайдая. 

 Джерело.

Постскриптум.  У 2015 році був у складі команди Геннадія Москаля, яка прийшла працювати на Закарпаття після стрілянини в Мукачеві. Гайдая призначили на посаду голови Мукачівської РДА. Проте у 2018 році, коли Гайдай «взяв відпустку для роботи над магістерською роботою», його звільнили.

Одна з претензій до Сергія Гайдая — жодної відремонтованої дороги, жодного тендера на ремонт автошляхів за півроку Хоча гроші з обласного бюджету на це були виділені – 18,8 млн та з районного бюджету – 1,8 млн. Тож 20 депутатів роботу голови РДА в цьому напрямку назвали незадовільною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *