У Росії в 15-градусний мороз загорілася тундра

У Росії виникла природна пожежа на території тундри в Магаданській області, де за відсутності снігу в 15-градусний мороз спалахнула суха трава.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Пресслужба управління МНС РФ по Магаданській області уточнила маршрут поширення пожежі — край вогню рухається у бік озера Глухе у напрямку від населеного пункту Райдужний Ольського району.

Уточнюється, що спалахнула суха трава, зараз пожежа знаходиться на відстані 12 км від селища Райдужний. Проблема в тому, що найближчі водойми замерзли і не можуть використовуватися для гасіння. У цю пору року тундра засипана снігом, тому такі пожежі виникають дуже рідко.

Для гасіння пожежі залучено сили та засоби департаменту лісового господарства, пожежно-рятувального центру Магаданської області.

З’явилось відео з місця подій. На кадрах видно, що у тундрі масштабна пожежа. Жінка за кадром каже, що крім трави горить ще й ліс.

Як повідомлялося напередодні, президент США Джо Байден розкритикував президента РФ Володимира Путіна через те, що він не приїхав на 26-ту всесвітню конференцію ООН з клімату (COP26), яка проходить у Глазго: «У нього тундра горить. Буквально горить тундра. Має серйозні кліматичні проблеми. І він мовчить про готовність щось робити».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *