“Я не писав заяву”, — голова Закарпатської облради Петров спростував інформацію про відставку

Голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров спростував інформацію щодо своєї заяви про складання повноважень. Про це він повідомив Суспільному у телефонній розмові.

Що сталося

Інформацію про заяву поширив на своїй сторінці в мережі Facebook журналіст, голова культурно-освітнього товариства “Просвіта” Павло Федака.

“Таке рішення було прийнято Олексієм Петровим на вимогу Офісу Президента, який не хоче подальшої дестабілізації у найзахіднішій точці України. До останнього часу Олексій Петров вважав незаконною сесію Закарпатської облради, яка пройшла під головування Володимира Чубірка”, — йдеться в дописі.

Що каже Олексій Петров

В ексклюзивному коментарі Суспільному Олексій Петров спростував цю інформацію.

“Це фейк. Я не писав заяву, — сказав Олексій Петров. — Я думаю, що це провокація, задля формування певних переговорних позицій тих, у кого вони ще не сформовані. Зараз ідуть перемови між учасниками тих політичних баталій, які йдуть в області, між учасниками майбутньої коаліції. Не у всіх сформувалася чітка думка, в який бік рухатися.

Для мене це так звана психологічна операція. Такі інформаційні пости, які впливають на свідомість, формують заздалегідь, щоб підштовхнути когось до прийняття рішення або залякати.Я не задумувався над тим, щоб писати заяву за власним бажанням. Є позиція політичної партії, яка може таку вказівку дати, задля урегулювання кризи, політичної стабільності і так далі. Якщо буде команда, я приймаю рішення і пишу заяву”.

Що каже Павло Федака

Суспільне зателефонувало Павлу Федаці, аби дізнатися про джерело інформації про відставку голови облради.

“Я свої джерела не можу розголошувати, — сказав Павло Федака. — Є такі моменти, коли журналіст може відкрити джерела інформації тільки за рішенням суду. Але це не перша заява Петрова, десь місяці 2 тому. Можу сказати, що заяву він написав, просто тепер він мусить узгодити зі структурами в офісі президента, ідуть торги по Закарпатській області, але Петров не буде більше в нас головою обласної ради, тому що це вирішила депутатська більшість. І тут єдиний вихід із ситуації — це його відставка. І він це зробив, в мене є інформація, абсолютно вірогідна”.

Що відомо:

  • Володимира Чубірка обрали головуючим на сесії Закарпатської облради. Що сталося
  • Поліція опечатала кабінети Закарпатської обласної ради 30 жовтня. Це відбулося за заявою одного зі співробітників апарату, який звернувся ввечері 29 жовтня до поліції. Він повідомив, що невідомі здійснили незаконне втручання у діяльність їхніх комп’ютерних мереж, що призвело до витоку інформації на їхньому вебсайті.
  • Співробітник апарату Закарпатської обласної ради звернувся із заявою до поліції щодо незаконного втручання у діяльність комп’ютерних мереж. Сталося це близько 22-ої години 29 жовтня у будівлі Закарпатської ОДА в Ужгороді.
  • 28 жовтня голову Закарпатської облради Олексія Петрова від “Слуг Народу” відправили у відставку. За це рішення на сесії ради проголосували 35 депутатів з 36 зареєстрованих.
  • Сесія обласної ради розпочалася з півгодинним запізненням. Голова Олексій Петров засідання сесії переніс, у залі його не було. У залі зареєструвалися 36 депутатів. Маючи кворум, вони вирішили розпочати засідання. Система для голосування не працювала, тож більшістю голосів піднятими руками обрали тимчасово головуючим облради Володимира Чубірка від “Рідного Закарпаття”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *