Які продукти заважають нам спати

Американські вчені визначили список продуктів, які здатні порушувати сон. Вчені коледжу лікарів і хірургів при Колумбійському університеті в США визначили продукти, які здатні викликати безсоння, повідомляє The American Journal of Clinical Nutrition.

Для цього дослідники вивчили раціон понад 50 000 жінок в постменопаузі, порівнявши їх харчування з відгуками про якість сну.

З’ясувалося, що на виникнення безсоння впливають продукти, що містять велику кількість рафінованих вуглеводів — додані цукри, білий хліб, білий рис і сода — які підвищують рівень цукру в крові й тим самим стимулюють вироблення інсуліну. Своєю чергою він може привести до викиду гормонів, таких як адреналін і кортизол, здатних порушити сон.

Старший автор дослідження доктор філософії, доцент коледжу лікарів і хірургів Колумбійського університету Джеймс Гангвіш підкреслив, що отримані відомості досить універсальні й можуть бути використані для порушення сну у більшості людей. Вживання овочів і цільних фруктів (не соків) має допомогти в боротьбі з безсонням без застосування лікарських засобів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *