Найнебезпечніша в світі рукопис

Можна припустити, що таке формулювання наводить на думки про рукописи Войнича, кодексу Copiale або книзі Сойга, але все куди цікавіше, адже мова не про небезпеку «сакральних» знань, які містяться в рукописі, а буквально про те, що контакт з нею може привести до болісної смерті.

Упевнений, що Марія Кюрі представляти не потрібно. Навіть якщо ви не знайомі з її біографією, і не знаєте, що вона отримала аж дві Нобелівські премії (з фізики в 1903 році і з хімії в 1911 році), ви розумієте, що мова піде про радіоактивність.

За час своєї роботи Марія Кюрі одержала настільки велику дозу радіації, що ховати її довелося у свинцевій труні. Це взагалі досить цікавий факт, адже, розробивши методи виділення радіоактивних ізотопів, ні Марія, ні її чоловік або колеги не мали, ні найменшого поняття про необхідність захисту. Жінка радій просто носила в кишені.

У підсумку, Марія Кюрі померла в 1934 році від апластичної анемії, викликаної впливом великих доз радіації, а багато з її колег вмирали від лейкемії та інших схожих захворювань.

Думаю, тепер не важко здогадатися, що її рукописи й особисті речі, передані в Національну бібліотеку Франції (в Парижі), теж радіоактивні та залишаться такими ще близько 1500 років, бо період напіврозпаду радію-226 близько 1600 років. Зберігаються вони, само собою, в окремому приміщенні у свинцевих коробках.

Самая опасная в мире рукопись

Ознайомитися з цими рукописами, якщо вам це раптом чогось знадобиться, ви зможете тільки в захисному костюмі, отримавши для початку схвалення, після якого буде потрібно підписати «відмову від відповідальності».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *