Проста ходьба значно знижує ризик інсульту

Згідно з останнім дослідженням, що мав місце в Іспанії, літні жінки, які щотижня ходять не менше 3-х годин (всього лише близько 25-30 хвилин на день), в значно меншій мірі схильні до ризику інсульту, ніж ті жінки, які ходять менше зазначеного часу або ж зовсім не виходять на прогулянку.

Близько 33 тисяч жінок і чоловіків починаючи з 1990-х років регулярно заповнювали відповідні анкети. Для дослідження всі пацієнти були розділені на більш вузькі групи: за статевою ознакою, за віком і т.д.

За весь час спостереження (близько 12 років) у 442 пацієнтів стався інсульт. І як показала статистика ймовірність такої трагедії для літніх жінок, що постійно займаються пішими прогулянками значно нижче – на цілих 43%.

Однак дане дослідження повністю не доводить позитивний вплив піших прогулянок на зниження ризику інсульту, так як більшість результатів призначене для специфічного населення.

Крім цього у вчених не було об’єктивного способу виміряти кількість фізичних вправ і точний час прогулянок на свіжому повітрі у всіх випробовуваних.

За статистикою, щороку в США близько 795 тисяч людей страждають від інсульту. Тобто кожні чотири хвилини від інсульту гине один громадянин США

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *