Астроном стверджує, що перший контакт з інопланетянами відбудеться не з біологічними істотами, а з інопланетним ШІ

На думку американського астронома, якщо люди коли-небудь вступлять в контакт з позаземною цивілізацією, то малоймовірно, що це будуть «зелені чоловічки».

У статті The Guardian, Сет Шостак, старший астроном і директор Центру досліджень SETI, який займається пошуком позаземного розуму, стверджує, що найімовірніше інопланетяни будуть штучним інтелектом (ШІ) під час першого контакту.

Шостак також скептично ставитися до повідомлень про НЛО і підготовлюваного звіту Пентагону.

“Я думаю, що дуже ймовірно, що в нашій Галактиці присутні інопланетяни. Але я не вірю, що вони тусуються в нашому повітряному просторі. Не зараз і не в історичні часи”, – пише вчений.

На думку Шостака, інопланетяни не будуть виглядати як “зелені чоловічки”, образ яких повсюдно з’являється в масовій культурі в останні півстоліття.

“Будь-які інопланетяни, які прийшли на нашу планету, навряд чи будуть являти собою вуглецеві форми життя, будь то волохаті або лисі. Їх когнітивні здібності, ймовірно, не будуть підтримуватися губчастою масою клітин, яку ми б назвали мозком. Ймовірно, вони вийдуть за межі біологічного розуму і, ймовірно, за межі самої біології», – пояснює астроном.

Шостак вважає, що інопланетяни не будуть “живими”. Річ у тому, що на подолання величезних відстаней від однієї зоряної системи до іншої можуть знадобитися цілі покоління. Малоймовірно, що така довга “подорож” сподобається біологічним пасажирам, які помруть задовго до того, як вони досягнуть пункту призначення. Однак з нею можуть впоратися машини

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *