Досить неприємна категорія людей, з якою ми стикаємося в житті

Існує одна особливо неприємна категорія людей, з якої ми періодично зустрічаємося в житті. Ці люди відкрито не роблять нам нічого поганого, але, однак, вони можуть серйозно вивести нас з емоційної та духовної рівноваги.

Є люди, яким ми не подобаємося з найрізноманітніших причин. Такі люди не соромляться у своїх думках та висловлюваннях відкрито підкреслювати та демонструвати нам свою неприязнь. Вони спілкуються з нами гордовито і зарозуміло, жартують над нами, несправедливо нас критикують, кажуть образливі речі й всіляко псують нам настрій.

А є люди, які через слабкість свого духу або відсутності своєї власної точки зору, соромляться, бояться і в принципі не можуть озвучити в нашу благородну адресу свої злі й ворожі думки. Зате вони вміють дуже добре приєднуватися і підтримувати тих, хто це робить відкрито. Вони можуть бути свитою енергетичних вампірів або одинаками, які використовують будь-який зручний привід приєднатися до наших недоброзичливців.

Я вважаю цю групу людей особливо неприємною, тому що їм не вистачає сміливості відкрито висловлювати свою точку зору.

Як поводитися з подібними людьми?

Бажано повністю виключити подібних людей зі свого кола спілкування. Обмежте їм доступ до себе в реальності або заблокуйте в соціальних мережах. Не віддавайте їм свою енергію. Якщо людина не може здійснювати на вас психологічний вплив, вона автоматично стає нешкідливою.

Використовуйте метод “На чисту воду”. Відкрито запитаєте людину, чому вона підтримує недоброзичливця і сама не може відкрито висловити своє невдоволення. Чому у неї немає своєї думки.

Якщо у шкідливих людей є прихильники, то чому ж і у вас не може бути своєї групи підтримки. Об’єднуйтеся з хорошими людьми та виступайте проти недоброзичливців єдиним фронтом. Чим більше чужих думок будуть вас підтримувати, тим краще.

Не звертайте на подібних людей абсолютно ніякої уваги. Ігнор – відмінний інструмент. Якщо у неприємної людини немає своєї думки, вона взагалі не заслуговує вашої уваги.

Згадуйте мудру притчу про лева, який ніколи не звертав уваги на гавкіт собак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *