Суддю Мукачівського міськрайонного суду засуджено до 7 років позбавлення волі

Його спільника засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією половини належного йому майна.

У вівторок, 21 вересня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила обвинувальний вирок судді Мукачівського міськрайонного суду Михайлу Паку та колишньому начальнику юридичного відділу об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«У ході досудового розслідування встановлено, що 11 вересня 2017 року суддя Мукачівського міськрайонного суду, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, за посередництва начальника юридичного відділу одержав 2 тис. гривень неправомірної вигоди від громадянина за прийняття на його користь судового рішення у справі за адміністративним позовом останнього до Управління соціального захисту населення Мукачівської РДА», — йдеться у повідомленні.

У матеріалах справи зазначено: до працівника Пенсійного фонду звернувся громадянин, який хотів збільшити суму держдопомоги.

Посадовець пообіцяв допомогти чоловіку через суддю Пака. Він також пообіцяв підготувати від імені чоловіка позов до суду та домовитися із суддею про рішення.

Суддя Пак отримав 2 тисячі гривень хабаря і пообіцяв прийняти позитивне рішення на користь позивача.

Суд, зваживши на докази, зібрані детективами #НАБУ в ході досудового розслідування, підтримав позицію прокурорів #САП та визнав вказаних осіб винуватими за ч. 3 ст. 368 КК України.
За вироком суду судді призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною обіймати посади визначені у п.п. “ґ” п. 1 с. 1 ЗУ “Про запобігання корупції” протягом 3 років.

Його спільника засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією половини належного йому майна.

Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення.

Цікаво, що суддя Пак з 2018-го не здійснював правосуддя, проте отримував суддівську зарплату. За 2019-2020 роки він отримав понад пів мільйона гривень зарплати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *