Денис Шмигаль: Подвійне громадянство має бути – це ознака цивілізованих країн

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що запровадження подвійного громадянства в Україні посилить державу. Про це він заявив на пресконференції у Києві.

“Я вам скажу особисту думку. Подвійне громадянство — це ознака цивілізованих країн. У багатьох цивілізованих країнах подвійне громадянство — це норма… Моя позиція в тому, що подвійне громадянство, звичайно, має бути. Це посилить нас”, – сказав Прем’єр-міністр.

Водночас він наголосив, що неприпустимим є подвійне громадянство із державою-агресором Російською Федерацією, і відповідне положення є у законопроєкті про подвійне громадянство.

Шмигаль наголосив, що за кордоном проживають мільйони людей українського походження, і багато з них хотіли би мати український паспорт. “Чому ні? Чому не може громадянин Канади мати громадянство України, якщо це прозоро і законно? Це нормально. Це люди, які зможуть підтримувати країну, брати участь у суспільному житті, притягувати інвестиції, можливо, повертатися в Україну. Тобто, це ті речі, які додають великий плюс”, – переконаний Прем’єр-міністр.

Він нагадав, що у Верховній Раді є кілька законодавчих ініціатив щодо подвійного громадянства, які наразі опрацьовуються в комітетах. Шмигаль висловив сподівання, що парламент їх розгляне.

Ще у  лютому 2021 року Рада національної безпеки і оборони доручила Кабінету Міністрів врегулювати питання подвійного громадянства в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *