Новий пластир заздалегідь попередить про серцевий напад або інсульт

Само собою зрозуміло, що чим раніше можна отримати інформацію про наближаючий серцевий напад або інсульт, тим краще для пацієнта.

Новий пластир призначений саме для цих цілей і здатний посилати ультразвукові імпульси в тіло користувача. Пластир був створений в Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго командою під керівництвом професора Шен Сюй.

Він носиться на шиї або грудях і складається з тонкого листа гнучкого розтяжного полімеру, всередині якого знаходиться сітка 12х12 міліметрових ультразвукових перетворювачів. В цей час пристрій вимагає проводового підключення до комп’ютера і джерела живлення, але в планах зробити його автономним і бездротовим – інакше вся витівка позбавлена ??сенсу.

В одному робочому режимі все перетворювачі можуть бути налаштовані на одночасну передачу імпульсів ультразвукової хвилі. Це створює ультразвуковий промінь, який фокусується на конкретній області тіла на глибину до 14 см під шкірою.

В іншому режимі перетворювачі передають свої хвилі не синхронно один з одним, але все ж досить швидко, щоб формувати єдиний когезійний промінь. Однак в цьому випадку промінь може бути спрямований під різними кутами, а не строго вниз. Це означає, що можна сканувати різні області без необхідності наклеювати пластир безпосередньо над кожною з них.

Вчені розробляють нове покоління плазмових двигунів Хіміки створили пластик, який швидко розкладається в океані Так чи інакше, ультразвуковий промінь проходить через тканини тіла і потрапляє у великі кровоносні судини. Там він відбивається від червоних кров’яних тілець, що проходять через судину, яка опинилася у фокусі, і повертається до пластиру.

Аналізуючи, як частота ехо-сигнал змінюється від швидкості руху клітин крові, можна безперервно відстежувати пульс, артеріальний тиск і роботу серця власника – і все це в режимі реального часу. Ця інформація, своєю чергою, може використовуватися для завчасної діагностики серцево-судинних патологій.

Під час тестування вчені продемонстрували, що пластир працює на одному рівні з традиційними портативними ультразвуковими датчиками. Однак такі датчики вимагають спеціальних клінік і навченого персоналу, плюс результати можуть варіюватися в залежності від навичок окремих користувачів – як повідомляється, в разі пластиру ці чинники знівелювали.

«Просто приклейте його до шкіри, а потім прочитайте результати аналізу», – запевняє аспірант Сай Чжоу, співавтор статті про дослідження. «Прилад не залежить від оператора і не створює додаткової роботи для технічних фахівців або пацієнтів. У майбутньому пацієнти можуть носити подібні пристрої для безперервного спостереження в домашніх умовах, щоб їм можна було вчасно надати допомогу »

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *