Сесія Мукачівської міської ради схвалила план будівництва аеропорту

Депутати Мукачівської міськради під час сесії у четвер, 26 серпня, схвалили проєкт детального плану будівництва нового міжнародного аеропорту. Про це йдеться на сайті міської ради.

“Гроші на виготовлення детального плану виділили з бюджету Мукачева, з підрядною організацією був укладений договір на 900 тис. грн., його розробниками є “Український науково-проєктний інститут цивільного будівництва”, — йдеться в повідомленні.

Згідно з детальним планом, довжина злітно-посадкової смуги нового міжнародного аеропорту у Мукачеві становитиме 2,8 км, побудують його в 5 км від Мукачева, на 314 гектарах землі в межах місцевої громади.

На сторінці міськради повідомляють також, що аеропорт матиме два курси посадки без заходу на територію сусідніх держав, він забезпечить регулярне авіасполучення Закарпаття не лише з іншими регіонами України, а й країнами Європи та зможе прийняти 1 млн 400 тис. осіб на рік.

За словами міського голови Мукачева Андрій Балоги, після затвердження детального плану аеропорту буде можливість розробляти проєктно-кошторисну документацію.

“Наступний крок — відповідна експертиза та початок будівельних робіт. Сподіваюся, це буде зроблено до кінця року і ми побачимо кошти в бюджеті на наступний рік на початок будівельних робіт”, — розповів Андрій Балога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *