Керівника Закарпатських УСЕРерешників зловили на гарячому, Або чому мовчить сторожові “пси демократії” – журналісти

Журналістика — сторожовий пес демократії. Ця аксіома перевірена роками. Коли вона мовчить, то значить в нашому суспільстві щось не гаразд. Згадати про цей популярний вислів примусили події місячної давності, які відбулися в м. Ужгород.
Мова піде про Ужгородське ДАБК. Саме там її керівник Олександра Зотова у своєму кабінеті 26 липня 2021 року знайшла шпигунські пристрої відеозапису. Їх було вмонтовано в плафон освітлення, розетку тощо. Охочих почути та побачити, що робить пані Олександра та з ким і про що спілкується, підвела недбалість. Жінка звернула увагу на білий пил біля стіни… Після ретельного огляду приміщення її підлеглими було знайдено цілий арсенал пристроїв відео нагляду. Оскільки приміщення обладнане охоронними камерами спостереження, то не складно було переглянути відео і встановити, хто і коли поставив обладнання по збору компромату на керівника цього підрозділу.
Возможно, это изображение (автомобиль)
Головним шукачем «пригод» виявився керівник Управління СЕРУ (Служби економічної розвідки) в Закарпатській області пан Медвідь зі своїми підлеглими (а це від 7 до 11 осіб), які приїхали на трьох крутих авто на вулицю Небесної Сотні (третя автівка АО4568НА марки VOLKSWAGTN G PLUS) і поставили машини прямо під камерами. Без санкції суду встановлювали спецтехніку в ніч із 23 на 24 липня. Починали в 23.30, завершили із першими півнями в 5.30 ранку.
На матеріалах відео спостереження видно як правоохоронці заносили в приміщення Управління ДАБК якесь обладнання, потім під ранок виносили його. Ми надаємо вам для огляду деякі кадри того дня.
Возможно, это изображение (автомобиль и текст «AO 3000 030000A OA»)
Ця подія вмить стала відома в Ужгородській міській раді — Олександра Зотова доповіла про неї в.о. мера п. Ю.Рахівському, бо голова міста був у відрядженні, а потім і самому меру. Відповідні заяви про злочин подала в правоохоронні органи. Згодом мер на нараді довів про цей факт керівникам департаментів. Цього ж дня до пані Олександри побігли журналісти, яким вона розповіла про несанкціоноване проникнення в приміщення Управління, її робочий кабінет, надала фотографії про дії зловмисників, їхнє авто.
Минув місяць, але, на великий подив, жодне із Закарпатських видань не повідомило про злочин, скоєний правоохоронцями. Невже усім журналістам рота позатуляли? Випадково не кістками?! Чи може правоохоронний ошийник не дозволяє?!
Як стало відомо, за фактом несанкціонованого проникнення в Управління ДАБК Ужгородської мерії працівниками Управління СЕРУ в Закарпатській області відкрито кримінальне провадження. Розпочато досудове слідство, яке вже тягне на ОЗУ (організоване злочинне угруповування), адже про незаконність таких дій було відомо не тільки начальнику підрозділу СЕРУ, а також його заступнику.
Найпікантніше в цій історії є те, що несанкціоновані дії правоохоронців почалися після того, як голова Ужгородського ДАБК пані Олександра Зотова розпочала перевірку дотримання будівельних норм деяких об’єктів, зокрема трьох павільйонів на кордоні, які власник — крутий правоохоронець із все того ж Управління СЕРУ — оформив на підставну особу і стверджував, що це тимчасова споруда. Але у тимчасових споруд немає фундаменту…
Цю історію взято на контроль. Про перебіг подій навколо неї в наших подальших випусках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *