10 маловідомих і курйозних історій про Альберта Ейнштейна

Ейнштейн був дуже непересічною фігурою свого часу. Його життя оповита різними міфами і легендами. У цій статті – добірка цікавих деталей з біографії фізика.

  1. У дитинстві майбутній вчений не подавав особливих надій. Ейнштейн мовчав до досить серйозного віку (чи то до трьох, то чи до п’яти років, є різні свідчення), і батьки вважали, що у їхнього сина затримки в розвитку. Згодом юний Альберт все ж почав говорити, але дуже невпевнено. Він привчився складати закінчені пропозиції, спочатку бурмочучи їх собі під ніс, а лише потім голосно вимовляючи задумане.

Альберт Эйнштейн

  1. Існує хибна думка про те, що Ейнштейн погано вчився в школі. Це не так. Юний Альберт значно випереджав однолітків з багатьох дисциплін. Але вчителі не дуже-то шанували майбутнього генія, тому що Альберт мав критичним мисленням і любив посперечатися.
  2. Ейнштейн пристрасно захоплювався вітрильним спортом протягом усього життя. Він часто любив ходити на яхті в повній самоті.

Альберт Эйнштейн

  1. Ейнштейн обожнював жінок, ну а жінки, своєю чергою, обожнювали Ейнштейна. Романтичні листи, хворобливі розриви, шлюб з двоюрідною сестрою, незліченні зради … В любовні пригоди генія дуже легко заплутатися.
  2. Коли Ейнштейн переїхав до США, за вченим почалася тотальне стеження ФБР. До моменту загибелі його справа налічувала близько півтори тисячі сторінок. Спецслужби всерйоз розглядали версію про те, що знаменитий фізик – радянський шпигун.

Альберт Эйнштейн

  1. Хоча Ейнштейн ненавидів війну, він вважав, що Америці потрібна ядерна бомба. Двояка позиція була продиктована тим, що до 1939 року в нацистській Німеччині вже велися дослідження в цій області. В умовах загрози, що насувається фізик написав знаменитий лист Франкліну Рузвельту, яке поклало початок Манхеттенського проекту.

Альберт Эйнштейн

  1. Після смерті першого президента Ізраїлю Хаїма Вейцмана Ейнштейну надійшла пропозиція зайняти цю посаду. Але фізик відмовився, пославшись на відсутність досвіду державної діяльності.
  2. Ейнштейн ніколи не носив шкарпетки. Навіть на офіційних зустрічах вчений залишався вірним цим принципом. Хтось стверджує, що він хотів бути ближче до простого народу, інші бачать в цьому вибір істинно вільної особистості.
  3. Довгі роки Ейнштейн не чистив зуби. Вчений говорив, що щетина зубної щітки «здатна просвердлити навіть алмаз». Але перша дружина Ейнштейна Мілева Марич все-таки привчила генія піклуватися про гігієну.

Альберт Эйнштейн

  1. Існує легенда про те, що Ейнштейн придумав задачу, яку нібито використовував для перевірки логічного мислення. Сенс в тому, щоб знайти відповідь усно, не вдаючись до допомоги паперу і ручки. Спробуйте і ви.

На вулиці стоять п’ять будинків.

Англієць живе в червоному будинку.

У іспанця є собака.

У зеленому будинку п’ють каву.

Українець п’є чай.

Зелений будинок стоїть відразу праворуч від білого дому.

Той, хто курить Old Gold, розводить равликів.

У жовтому будинку курять Kool.

У центральному будинку п’ють молоко.

Норвежець живе в першому будинку.

Сусід того, хто курить Chesterfield, тримає лисицю.

У будинку по сусідству з тим, в якому тримають коня, курять Kool.

Той, хто курить Lucky Strike, п’є апельсиновий сік.

Японець курить Parliament.

Норвежець живе поруч з синім будинком.

Хто п’є воду? Хто тримає зебру?

Альберт Эйнштейн

Альберт Ейнштейн

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *