Від чого багатіє розум, а від чого серце? – Слова В.Гюго, які варто запам’ятати на все життя

Найчастіше, ми звикли розділяти нас самих на розум і серце. Скільки книг і фільмів знято на цю тему, особливо, коли ці два поняття суперечать один одному.

Серце велить одне, а розум твердить зовсім інше. У повсякденному житті таке теж трапляється, і це малоприємна подія. Швидше за все, ви помічали це навіть в побутових дрібницях. Якщо говорити про більш серйозних життєвих обставин, то тут набагато складніше. Наприклад, ви не можете прийняти правильне рішення щодо конкретної людини.

Десь глибоко всередині хочеться вчинити по волі почуттів, емоцій, серця. Але розум диктує інше. Усередині формується суперечність, нерозуміння і навіть невеликий конфлікт. Для того, щоб знайти вихід з цієї ситуації, нам доводиться вибирати щось одне. Але знову ж таки, якщо вибрав серце, то розум буде вказувати на помилки. Якщо вибрати розум, що до речі найчастіше буває, то з часом дозріває жаль з приводу втраченої можливості. Як же тоді бути?

Перш за все, необхідно перестати себе розділяти. Ви – це єдність душі, яка знаходиться в серці, і розуму. Не можна роз’єднувати ці поняття, треба прийти до об’єднання. Якщо буде створено особливий внутрішній баланс, то все терзання, жалю, хвилювання і проблеми, зникнуть, ніби їх і не було.

Перший час буде нелегко прийти до нового розуміння, але якщо не перестати намагатися і вірити, то все вийде. Складно це тим, що багато років в голові сиділа одна думка, яка нібито була правильною, і тут різко потрібно її змінити. Як тільки ви зрозумієте, що ви єдине ціле зі своїм серцем і розумом, тільки тоді утворюється цей баланс, який своєю чергою надасть спокій, умиротворення і правильні рішення в будь-яких питаннях.

Найважливіший орган будь-якого живого організму — серце. Воно постачає все тіло, і лише 5% забирає собі, для підтримки роботи. Вже на рівні фізіології зрозуміло, що серце любить віддавати, а не отримувати. Напевно ви чули це питання: «Любити чи бути коханим?». Найчастіше люди відповідають любити.

До слова, відповідь на це питання показує ваші внутрішні бажання. Якщо раптом, людина вибирає бути коханим, це означає, що йому чогось не вистачає в житті. У нього є порожнечі в душі, які йому потрібно заповнити. Можливо, він егоїстичний, тому і вибрав таку відповідь. Людина, яка хоче любити, внутрішньо налаштований віддавати себе. Це показник здорового серця, яке бажає любити.

Після серця, логічно буде сказати про розум. Розум — це сукупність здібностей до мислення, усвідомлення, сприйняття, розвитку і розуміння власного «я». За допомогою нього, людина оцінює ту чи іншу ситуацію, створює розв’язання проблеми або питання. Іншими словами, інструмент, при цьому він у кожного різний. Тому що, хтось прикладає до цього більше зусиль, внаслідок чого розум розвивається і розширює кругозір, хтось же, їм навіть не користується.

Віктор Гюго висловив чудову думку про серце і розум: «Розум багатіє від того, що він отримує. Серце — від того, що віддає». Цю цитату необхідно запам’ятати кожному з нас, а краще навіть напам’ять. Для того, щоб розум розвивався, розширював наш погляд на світ, його необхідно щодня поповнювати корисною інформацією.

Це його «їда», без якої він не зможе правильно функціонувати, або ж стане просто непотрібним. Серце буде «цвісти» якщо буде віддавати, любити навколишній світ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *