Рослинне харчування знижує ризики розвитку захворювань серця майже вдвічі

Місяць тому велике дослідження підтвердило, що споживання червоного й обробленого м’яса пов’язане з високими ризиками розвитку серцево-судинних захворювань (ССЗ).

Нова робота говорить про те, що вегетаріанська дієта (або рідкісне вживання м’яса) може знизити ризик ССЗ до 52%!

У довгостроковому дослідженні, проведеному вченими Школи громадської охорони здоров’я Університету Міннесоти, США, вчені спостерігали за раціоном близько 5000 осіб. За 32 роки спостережень у 289 добровольців розвинулися серцеві захворювання (включаючи серцевий напад, інсульт, серцеву недостатність, біль у грудях, пов’язану з серцем, або закупорені артерії).

Автори роботи виявили, що ті, хто їв більше рослинних продуктів і менше продуктів тваринного походження, знижував свій ризик розвитку захворювань до 52%.

Цікаво, що люди, які почали їсти більше рослинної їжі в період між сьомим і 20 роками дослідження (їм було від 25 до 50 років), знизили свій ризик розвитку серцевих захворювань в майбутньому на 61%, в порівняння з тими, хто в цей же період став харчуватися гірше!

Автори роботи відзначають, що рослинна дієта не обов’язково є строго вегетаріанської. Важливо намагатися не забувати їсти овочі, зелень і фрукти кожен день.

«Ми вважаємо, що люди можуть час від часу включати продукти тваринного походження в помірних кількостях у свій раціон», – коментують вчені

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *