Судний день: п’ять способів моментально знищити Землю

Ви напевно бачили бойовики, де поганий хлопець загрожує знищити Землю. Ви могли чути в новинах, що глобальне потепління і вирубка тропічних лісів ведуть нас до швидкого Армагеддону. Наївні люди: розправитися з Землею не так вже й легко. Наша планета – це залізна куля вагою 5 973 600 000 000 000 000 000 тонн якій вже стукнуло 4550 000 000 років. За своє життя Земля чого тільки не побачила, до того ж отримала більше руйнівних ударів астероїдів і інших планет, ніж у вас було гарячих обідів, однак, вона все ще крутиться. «Популярна механіка» відібрала апокаліптичні сценарії, які, гіпотетично, можуть перетворити будь-який день в судний.

Судный день: пять способов моментально уничтожить Землю

Знищення стрейнджлетами

Для цього ідеально підійде будь-який прискорювач елементарних частинок, наприклад, релятивістський колайдер важких іонів RHIC, який розташований в Брукхейвенській національної лабораторії, штат Нью-Йорк. На установці вивчаються стрейнджлети, а також структура нуклонів і кварк-глюонна плазма, що виникає в місці зіткнення частинок, і існувала у Всесвіті незабаром після Великого Вибуху.

Теоретично, стрейнджлети можуть досягати макроскопічних і навіть астрономічних розмірів і мас. Зіткнення стрейнджлет з ядром якого-небудь атома може викликати його перетворення в дивну матерію, яке буде супроводжуватися виділенням енергії. В результаті на всі боки розлетяться нові стрейнджлети, що теоретично запустить ланцюгову реакцію. Даний процес каталітичного перетворення звичайної матерії в дивну може привести до перетворення в дивну всю матерію, з якої складається наша планета.

Вибух від взаємодії речовини і антиречовини

Основний інгредієнт цього способу – 2 500 000 000 000 тонн антиречовини. Антиречовину – саме вибухонебезпечна речовина з усіх можливих – може бути виготовлено в невеликих кількостях з використанням будь-якого прискорювача великих частинок, але для отримання необхідних кількостей потрібно терпіння і час. Ах, так, і гроші. Дуже багато грошей. Антиречовина ще відома як найдорожча субстанція на Землі: за оцінками НАСА, виробництво міліграма позитронів коштувало приблизно 25 мільйонів доларів США.

Гравітаційна енергія нашої планети дорівнює 224 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 (224 і 30 нулів) джоулів. Сонцю потрібно майже тиждень для виробництва такої кількості енергії. Щоб вивільнити стільки енергії знадобиться дійсно величезна бомба, яка зможе розірвати Землю на шматки і відправити їх на другий пояс астероїдів навколо Сонця.

Поглинання чорною дірою

Тут є два варіанти. Перший – поглинання гігантською чорною дірою. Найближча до нашої планети знаходиться на відстані 1 600 світлових років від Землі в напрямку сузір’я Стрільця в четвертому серед відомих мікроквазарів V4641. Після вибору оптимальної чорної діри для даного способу знищення, потрібно направити до неї Землю, а краще рухати і нашу планету, і чорну діру в напрямку один одного. І це, мабуть, буде найбільш трудомісткою частиною плану, тому що один світловий рік – це відстань, яку світло проходить за рік – 10 трильйонів кілометрів. Шлях не близький.

Варіант другий – мікроскопічні чорні діри. Існує широко поширена параноя, що на Великому адронному колайдері можуть генерувати чорні діри, які поглинають планети. Проте, навіть якщо в ЦЕРН здатні на це, і навіть якщо ці діри не випаровуються відразу від випромінювання Хокінга, як стверджує теорія, вони будуть такими крихітними, що однією з них буде потрібно близько 100 годин, щоб поглинути всього один протон. При такій швидкості пожирачів життя буде потрібно набагато більше часу, ніж вік всесвіту, щоб зжерти міліграм речовини.

Зіткнення

Вчені говорять, що бомбардування Землі космічними тілами близько 3,9 мільярда років тому могла створити ідеальні умови для життя. Таким же способом можна запросто знищити нашу планету. Для цього буде потрібно дуже великий астероїд або планета, які потрібно розігнати до дуже великої швидкості та врізати в Землю. Результат: вражаюче зіткнення, яке призведе до того, що Земля і, швидше за все, сам снаряд будуть розбиті на величезну кількість осколків. Чим жорсткіше зіткнення, тим більше виділиться енергії для подолання взаємної гравітації частинок, і вони назавжди полетять у відкритий космос, подалі один від одного.

Для ідеального удару при падінні з мінімальною швидкістю удару 11 км / с (друга космічна швидкість) і при нульовій втрати енергії на нагрів і інші форми енергії, снаряд повинен мати приблизно 60% маси Землі. Найближчий до нас Марс важить близько 11% маси Землі, Венера – 81%. В принципі, обидва варіанти підходять, просто Марс доведеться розігнати набагато швидше 11 км / с. Але це вже деталі.

Гамма-сплеск

Масштабні космічні викиди енергії вибухового характеру в цей час найбільш яскраві електромагнітні події, що відбуваються у Всесвіті. Вони здатні випустити стільки енергії за мілісекунди, скільки Сонце генерує протягом 10 мільярдів років. Вогняне колесо, що обертається в космосі під назвою WR 104 на відстані близько 8 000 світлових років може запустити гамма-сплеск в нашому напрямку, що може привести до масового вимирання на Землі. Можливо, один з таких гамма-сплесків став причиною ордовиксько-силурійського вимирання близько 443 мільйонів років тому, коли загинули 60% видів живих істот.

Популярная механика

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *