10 цитат, які допоможуть отримати духовний спокій

Гармонія і душевний спокій є обов’язковими умовами повноцінної щасливого людського життя. Люди відчувають впевненість в собі, якщо знаходяться в стані внутрішнього умиротворення, що передбачає врівноваженість, уважність, усвідомленість. Збереження духовного спокою передбачає наявність часу для відпочинку, молитви, релаксації, медитації. Не секрет, що саме критичні ситуації, незручні обставини сприяють душевному дискомфорту, неспокою і навіть депресії. Прислухайтеся до мудрих висловлювань, які допоможуть знайти душевний спокій в будь-якій життєвій ситуації.

  1. Життя коротке, робота нескінченна.

З плином часу приходить розуміння того, як же коротка людське життя. Якщо в дитинстві тобі здається, що час навіть протягом дня тягнеться дуже довго, то в зрілі роки не встигаєш рахувати не тільки дні, але місяці і навіть роки. Тому не варто витрачати своє дорогоцінне життя тільки лише на роботу, яка ніколи не закінчується. Потрібно вміти зупинятися в її нескінченному потоці.

  1. Коли людина хоче, він з будь-якого бруду може вибратися.

При бажанні людина, потрапивши навіть в саму неприємну, як то кажуть, брудну ситуацію, має можливість з неї вибратися. Як то кажуть, бажання – це безліч можливостей, а небажання – така ж кількість причин. Так що не варто впадати у відчай.

  1. Людина ні від чого не повинен зарікатися.

Відомі висловлювання: «від тюрми і від суми не зарікайся», «ніколи не говори ніколи». І це дійсно так. На все слід дивитися з точки зору можливого і не давати обітницю не робити чогось. Життєві обставини можуть скластися незалежно від того, що ти хочеш. Так що приймай те, що відбувається в житті з внутрішнім спокоєм. Адже, «і це пройде», як казав колись один мудрець

  1. Не ставив питання, слухаючи казку.

Казка – це щось вигадане, чарівне, але завжди з певним змістом. Як то кажуть, «казка – брехня, та в ній натяк». Так що, слухаючи такі історії, не варто в чомусь сумніватися, ставити питання, а потрібно витягувати з неї життєві уроки.

  1. Якщо справи йдуть погано, дай їм пройти мимо – це не твої справи.

Буває, що справи йдуть з рук геть погано. Нічого не виходить зробити так, як належить. Поступи мудро – відклади їх на час або назавжди. Можливо, це зовсім не ті справи, які тобі потрібні. Нехай вони проходять повз, а ти зберігай душевний спокій.

  1. Краще мало хорошого, ніж багато поганого.

Багато – не завжди добре, а мало – часом не так вже й погано. Відомо, що безліч поганих подій, прикрих ситуацій, спілкування з неприємними людьми не приносить задоволення, а скоріше навпаки. А ось навіть хвилинка блаженства, душевної гармонії здатна створити умиротворення в душі на досить тривалий час. Так що часто слід задовольнятися малим, не чекаючи більшого.

  1. Людина – та, що є, а не та, якою була.

Людину треба оцінювати за її теперішніми справами, а не по тим, які були колись. Так що, навіть, зроблений колись поганий вчинок, не повинен тягнутися шлейфом через все її життя. Тим більше якщо людина усвідомила його і покаялася у скоєному.

  1. Навіть найбільше занепокоєння не сплатить і маленького боргу.

Не варто турбуватися через те, що щось не вдалося зробити. У житті буває всяке. Навіть найбільше хвилювання і тривога не здатне оплатити й маленького боргу. Так чи варто сильно турбуватися через це? Чи не краще зберігати душевну рівновагу?

  1. Якщо не настав час, не вб’є вас навіть лікар.

Не потрібно боятися хвороби, навіть передчасно відходу з життя. Як то кажуть, на все свій час. У кожної людини є своє призначення в житті. І якщо людині зробили щось не те, її не зможе вбити, навіть, самий недбайливий лікар.

  1. З яблуні груша не впаде.

Не чекай чогось незвичайного, вчиненого, піднесеного від людини, який попросту на це не здатна. Адже ми прекрасно знаємо, що з яблуні падають тільки яблука, але ніяк не груші, які зріють абсолютно на іншому дереві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *