Політ над північним полюсом Юпітер (відео)

Відео, яке демонструє північний полюс газового гіганта в інфрачервоному діапазоні, було складено зі знімків, зроблених камерою на борту станції «Юнона».

Північний полюс Юпітера виглядає, як мінімум, страхітливо. Він складається з одного гігантського центрального циклону, оточеного вісьмома циркумполярними циклонами, діаметри яких варіюються від 4 000 до 4 600 кілометрів.

На щастя, Юпітер знаходиться від Землі на середній відстані трохи менш як 780 000 000 км. Втім, подивитися, як виглядає північний полюс газового гіганта, можна і не виходячи з дому – ще в 2018 році NASA створило ролик, в якому демонструються центральний і інші вісім циклонів регіону.

Відео було складено космічним агентством США зі знімків, зроблених інфрачервоною камерою JIRAM на борту зонда «Юнона», який знаходиться на орбіті Юпітера.

Цікаво, що хоча через червоно-жовтого, вогняного кольору хмари здаються розпеченими, насправді вони досить холодні.

Так, згідно з NASA, температура яскраво-жовтих хмар, показаних в ролику, становить близько -13 градусів Цельсія, в той час, як температура темно-червоних – приблизно -83 ° C. Автоматична міжпланетна станція «Юнона» була запущена у 2011 році, а на полярну орбіту газового гіганта зонд вийшов влітку 2016 року

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *