2034 зіркових системи можуть спостерігати за життям на Землі

Вчені знайшли 2034 зоряних системи, з яких видно життя на Землі: частина з них знаходиться в межах ста світлових років і може не тільки побачити транзити Землі, а й зареєструвати радіовипромінювання з неї.

Астрономи Корнельського університету склали список з 2034 зоряних систем, передбачувані жителі яких можуть побачити проходження Землі по диску Сонця: вони знаходяться в межах 100 парсеків (326 світлових років).

Для того, щоб зрозуміти, як виглядає Земля з різних зірок, вчені використовували транзитний метод. Метод транзитної фотометрії – спосіб виявлення екзопланет, заснований на спостереженнях за проходженням планети на тлі зірки. Дозволяє визначити розміри, а в поєднанні з методом Доплера – щільності планет.

В результаті з’ясувалося, що за останні 5 тис. років Земля була і залишається помітною з 1715 зоряних систем, а в найближчі 5000 років стане помітною з ще 319 систем.

Можна побачити не тільки Землю, але й наявність кисню, складну органіку, яка з високою ймовірністю вказує на наявність життя. Крім цього, мешканці 75 зоряних систем з цього списку також потенційно можуть зафіксувати радіопередачі Землі, якщо у них є технології, щоб зафіксувати їх.

Навіть найближчі до Сонця зірки проводять понад тисячу років у вигідному положенні (можуть бачити транзит Землі за Сонцем), що дає гіпотетичним позаземним розумним істотат тривалий термін, щоб ідентифікувати Землю як цікаву планету.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *