Відбулося перше судове засідання у справі “кнопкодава” нардепа Владислава Поляка

16 червня, у Печерському районному суді м. Києва відбулося перше судове засідання за фактом голосування закарпатського депутата мажоритарника із депутатської групи “Довіра” Владислава Поляка замість іншого народного депутата.

Раніше ми писали про члена депутатської групи «Довіра» Владислава Поляка, якого підозрюють у кнопкодавстві — тобто скоєння злочину за ст. 364-2 КК України.

Як повідомляє Рух “ЧЕСНО”, перше судове засідання відбулося в середу, 16 червня, у Печерському районному суді столиці під головуванням судді Світлани Шепутько, за участі прокурора відділу ОПУ Костянтина Цирфи, обвинуваченого нардепа Владіслава Поляка та його адвоката.

На сьогоднішньому засіданні сторона захисту не висловила заперечень щодо клопотання прокурора стосовно виклику на наступне засідання свідків у справі — представників Руху ЧЕСНО, працівників Апарату Верховної Ради та народних депутатів, які були свідками вчинення правопорушення.

Розслідуванням встановлено, що народний обранець у лютому 2020 року під час розгляду поправок до законопроєкту “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення” на пленарному засіданні Верховної Ради України неодноразово голосував замість колеги.

Наступне засідання призначено на 23 червня на 13.00, на ньому суддя має оголосити обвинувальний акт стосовно нардепа Поляка, а також призначити порядок дослідження письмових та відеодоказів по кримінальній справі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *