У Києві презентували надсучасний український бойовий дрон, який не має аналогів у світі

Новий український військовий безпілотник ACE ONE презентували на Міжнародній спеціалізованій виставці “Зброя та безпека – 2021” у Києві.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми розробили новий надсучасний бойовий дрон ACE ONE. Таких безпілотників ані в Україні, ані в світі ще не було. У своєму класі бойових безпілотників, які можуть переносити озброєння до 1 тонни – ACE ONE – це №1. Він розроблений на основі новітніх технологій-Stealth. Завдяки цьому, а також своїй формі плаского крила, безпілотник є фактично невидимий для радарів і його складно вичислити. Швидкість ACE ONE наближена до надзвукової. Це 1000 км/год. Управління здійснюється за допомогою системи штучного інтелекту, яка може управляти роєм таких безпілотників”, – розповів один із конструкторів і керівників проєкту Олександр Лось.

Водночас співкерівник проєкту Володимир Усов зауважив, що безпілотник призначено для оборонного захисту повітряного простору України.

“Якщо, наприклад, на територію України залетить безпілотник-розвідник, ACE ONE, який значно швидший і потужніший за усіма характеристиками, зближується з ним і знищує його. Також ACE ONE використовується для швидкого ривка на територію противника, виконання операції та повернення на наземну станцію”, – пояснив Усов.

Над розробкою літального апарата працювали 25 українських вчених та фахівців у сфері авіакосмічної галузі на базі кращих підприємств. Головними конструкторами проєкту є колишній президент ДП “Антонов” Олександр Лось та колишній голова ДКАУ, член Міжнародної академії космонавтики Володимир Усов.

Розробкою двигуна займалися ДП “Івченко-Прогрес” і “Мотор Січ”, виробництво планера – ТОВ “Гідробест”.

Виставка “Зброя та безпека – 2021” триватиме протягом 15-18 червня у Міжнародному виставковому центрі.

Міжнародна спеціалізована виставка “Зброя та безпека” проходить у Києві з 2004 року. Серед експонатів зазвичай представлені озброєння і засоби індивідуальної екіпіровки солдата на полі бою, техніка та озброєння сухопутних військ, озброєння і екіпірування правоохоронних органів, військова авіація.

Фото з сайту defence-ua.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *