Чому Земля – клітка для людства

Космічні подорожі не зможуть тривати довго, оскільки мікрогравітаційне середовище надає дуже великий вплив на фізіологію людини, приводячи до серйозних клінічних захворювань.

Мікрогравітація викликає ряд серйозних захворювань. Зокрема, порушується цілісність міцного клітинному бар’єру, яким вистелений наш кишківник. Цей бар’єр запобігає потраплянню бактерій, грибків і вірусів з кишківника в організм людини. Синдром дірявої кишки (проникного кишківника або роздратованого кишківника) може значно збільшити ризик виникнення інфекцій та запалень, целіакії (порушення травлення), діабету 1 типу і захворювань печінки.

Також мікрогравітація послаблює імунну систему людини й сприяє розмноженню кишкових хвороботворних бактерій, таких як сальмонела.

Тобто мікрогравітаційне середовище робить епітеліальні клітини менш стійкими до впливу агента, який послаблює бар’єрні властивості цих клітин, і дефект зберігається до 14 днів після повернення на Землю.

Бар’єрна функція кишкового епітелію має вирішальне значення для підтримки кишківника в здоровому стані. Проникність ж може привести до витоку небажаних речовин і бактерій в організм.

Але це не остаточне “ні”. Знання небезпеки допоможе краще підготуватися до тривалих космічних подорожей і колонізації, в ході яких вплив харчового патогену може привести до більш серйозних патологій, ніж на Землі

Популярная механика

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *