Що буде, якщо проходити 10 000 кроків на день

Спеціаліст прокоментував популярний міф про необхідність щодня проходити по 10 000 кроків.
Чи потрібно проходити в день 10 000 кроків або це міф, який не має жодної підстави? Відповідає фахівець.

Багато хто чув про необхідність щодня проходити не менше 10 000 кроків. Мовляв, саме такий рівень фізичної активності щодня допомагає підтримувати здоров’я людини. Але чи так це насправді? Відповідь дає фахівець.

«10 000 кроків, або приблизно 7,6-7,8 кілометра – цифра, яка добре звучить, але науково не підтверджена. Для когось, в залежності від рівня здоров’я, це число занадто маленьке; для когось – дуже велике.

Мінімальне навантаження для серця, суглобів і хребта приблизно відповідає планці 5 000 кроків в день. Це близько 40 хвилин ходьби: по 20 хвилин вранці та ввечері.

Якщо немає серйозних захворювань, цифра легко досяжна. Однак, якщо вам не подобається довго ходити, в цьому немає нічого поганого. Можна вибрати будь-який інший вид активності, який вам підходить: фітнес, прогулянки, плавання або навантаження у вигляді їзди на велосипеді.

Ходьба – це природний вид діяльності для людини на відміну від сидячої роботи. Найбільш ефективною буде швидка ходьба по рельєфній поверхні, а також скандинавська ходьба, в якій в роботу включаються м’язи рук і спини, а використання палиць дозволяє знизити навантаження на суглоби.

Популярная механика

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *