У селі Поляна офіційно відкрили меморіальну дошку присвячену видатному чеському письменнику Івану Ольбрахту

У селі  Поляна  офіційно відкрили меморіальну дошку присвячену видатному чеському письменнику Івану Ольбрахту.  Згідно з історичними даними, він жив та писав свої твори ще за часів Чехословацької республіки саме в селі Колочава та Поляна


На згадку про чеського письменника – у Поляні відкрили меморіальну дошку Івану Ольбрахту (ФОТО, ВІДЕО)

На Закарпатті в той час були написані і інші не менш відомі твори Івана Ольбрахта: “Никола Шугай-розбійник”, “Гори і століття”, “Голет в долині”. Сьогодні ці роботи класика чеської літератури та кіномистецтва. Іван Ольбрахт привернув увагу довоєнного суспільства до тодішньої Підкарпатської Русі.

На відкриття меморіальної дошки в село Поляна завітав  і генеральний консул Чеської республіки ПавелПешек.  У своєму зверненні до присутніх, він наголосив на тому, що в українців та чехів спільне минуле, про яке варто пам’ятати.

Розмістили меморіальну дошку при вході в Полянський ліцей. Голова Полянської ОТГ Іван Дрогобецькийзазначає, діти мають знати свою історію і тих видатних людей, які жили в їх селі. Наразі ж, у Поляні намагаються встановити точне місце проживання Івана Ольбрахта.

Перший кабельний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *